Karakutu Adalet Arayışı Seminerleri (23): “Salgın Günlerinde Protesto”

Karakutu Derneği'nin Hafıza Yolculuğu Programı kapsamında düzenlenen Adalet Arayışı Seminerleri yeni konu ve konuklarla çevrimiçi olarak devam ediyor. 18 Haziran Perşembe günü 18:30'da "Salgın Günlerinde Protesto" başlıklı konuşmasıyla Evrensel Gazetesi ve Gazete Duvar yazarı, Tarih Vakfı Yurt Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Sinan Birdal konuk olacak.

Küresel tarım ve hayvancılık yatırımlarının yol açtığı küresel COVID-19 salgını sırasında ABD’den başlayan protestolar 1967’den beri meydana gelen en büyük toplumsal hareket haline geldi. Protestolar Amerikan siyasi sisteminde ciddi bir dönüşümün yaşanmakta olduğunu gösteriyor, ancak dönüşümün nasıl gerçekleşeceğini göstericilerin mevcut siyasi ve ekonomik elitlerden hesap sorup soramaması belirleyecek.

  • Protestonun hafızası hangi toplumsal hareketlerin tarihini barındırıyor?
  • Toplumsal seferberlik salgının kökenindeki siyasi ve ekonomik düzene meydan okuyabilir mi?
  • Gösterilerin iklim krizi ve küresel pandemi açısından açtığı olanaklar neler?

Seminere buradaki linkten kayıt olabilirsiniz.

Sinan Birdal kimdir?

Mehmet Sinan Birdal, University of Southern California’dan Uluslararası İlişkiler Kuramı alanında doktorasını aldıktan sonra çeşitli üniversitelerde görev yaptı. Evrensel Gazetesi ve Gazete Duvar’da haftalık yazılar yazıyor, Tarih Vakfı Yurt Yayınları’nda Genel Yayın Yönetmeni olarak çalışıyor.

Çalışmalarla ilgili detaylı bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
İletişime geçmek için info@karakutu.org.tr adresine yazabilirsiniz.