Başka Bir Siyaset Okulu Başvuruları Açıldı

Sıfır Ayrımcılık Derneği tarafından Avrupa Konseyi ve Olof Palme Uluslararası Merkezi’nin desteğiyle ilk defa 2017 yılında düzenlenen Başka bir Siyaset Okulu, bu yıl 24 Ekim – 30 Ekim 2020 tarihleri arasında tüm gençlere yönelik düzenleniyor!

Program 18-35 yaş arasında, toplumsal meselelere duyarlı, liderlik potansiyeli gösteren, aktif yurttaşlık bilincine sahip tüm gençlerin katılımına açık. Daha önce üniversite kulübü, sivil toplum örgütü ya da yerel yönetimler gibi kurum ve oluşumlarda aktif çalışmış/çalışmakta olan gençlere öncelik tanınacak.

Eğitimciler akademisyenler, sivil toplum temsilcileri ve mevcut / eski dönem milletvekillerinden oluşacak.

Programa 20 kişi katılacak, gelen başvurular proje ekibi tarafından coğrafi dağılım ve yaş gözetilerek değerlendirilecek.

Katılımcıların ulaşım, konaklama ve yemek masrafları program tarafından karşılanmakta.

Başvurularınız için formumuzu doldurup özgeçmişinizi 15 Ağustos 2020’e kadar, baskabirsiyasetokulu@gmail.com adresine göndermeniz gerekmekte. Seçilen katılımcılar mail yoluyla bilgilendirilecek.

Sorularınız için baskabirsiyasetokulu.org adresi üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Başvuru formu için tıklayınız.

Detaylı bilgi için tıklayınız. 

Başka Bir Siyaset Okulu‘nun hedefi toplumsal meselelere ilgi duyan gençlerin ve genç Romanların siyasal ve sosyal alanda aktif yurttaşlar olmalarını teşvik etmek ve karar verici mekanizmalara katılımlarını arttırmaktır. Bu doğrultuda eğitim programı boyunca aktif yurttaşlık, sosyal politikalar, yerel yönetimlerin işleyişi ve Avrupa’da ve Türkiye’de Roman sivil toplumunun gelişimi ile Romanlara yönelik politikalar gibi çeşitli siyasal konuların yanında ayrımcılık ile sosyal içerme, toplumsal cinsiyet, sanat ve aktivizm gibi tematik konular işlenir. Katılım ve liderlik için beceri gelişimine de önem veren program siyasal iletişim, alternatif aktivizm modelleri, kamuya hitabet gibi pratiğe yönelik modüller de içerir. Dersler grup aktiviteleri ve atölyeler ile desteklenir.

Önemli Uyarı!

Covid-19 sebebi ile eğitimin 24-30 Ekim tarihlerinde yapılmasına olanak sunmaması durumunda programa kabul edilen katılımcılar haberdar edilecektir.