ÖRAV’ın Küresel Destekçileri Arasında Yer Aldığı T4 Konferansı Başlıyor

ÖRAV'ın iş ortağı olduğu, COVID-19 salgınından etkilenen okullar ile eğitimin geleceğinin ve öğretmenlerin rolünün tartışılacağı, “T4 - Eğitimde Yeni Normal Ne Olacak?” çevrimiçi konferansı 30 Mayıs Cumartesi günü Türkiye saatiyle 15.00-20.00 arasında dünyanın dört bir yanından on binlerce öğretmenin katılımıyla gerçekleşecek. Konferans, Youtube ve Facebook üzerinden canlı yayınlanacak. 

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), COVID-19 sonrası öğretmenleri ve eğitimcileri bekleyen değişimin tartışılacağı “T4 – Eğitimde Yeni Normal Ne Olacak?” çevirim içi konferansını destekleyen küresel sivil toplum örgütleri arasında yer aldı. Dünya çapında öğretmen eğitim programları düzenleyen ve her yıl verdiği “Küresel Öğretmen Ödülü” ile tanınan Varkey Vakfı’nın eski CEO’su ve eğitim alanında saygın bir yere sahip olan Vikas Pota’nın liderliğinde gerçekleştirilecek T4 Konferansı, 30 Mayıs Cumartesi günü Türkiye saatiyle 15.00-20.00 arasında Youtube ve Facebook üzerinden canlı olarak yayınlanacak.  

OECD Eğitim ve Beceriler Başkanlığı Direktörü Andreas Schleicher’in ana konuşmacı olarak yer alacağı etkinlikte, Dünya Bankası Eğitimden Sorumlu Küresel Direktörü Jaime Saavedra öğrenme kaybının telafisi ile ilgili görüşlerini aktaracak.

17 yaşında Nobel Barış Ödülü’ne layık görülen Malala Yousafzai’nin babası, öğretmen, eğitim ve kadın hakları savunucusu, aktivist Ziauddin Yousafzai,  Brezilya’nın eğitim alanındaki önemli sivil toplum kuruluşlarından olan Todos pela Educacao’nun Başkanı Priscila Cruz ile Nijeryalı ünlü rap şarkıcısı ve aktivist Banky Wellington da konuşmacılar arasında yer alacak. 

Güney Amerika’dan Tarih Öğretmeni Marjorie Brown gibi dünyanın dört bir yanında öğretmenlerin ve eğitimcilerin, koronovirüs salgını sırasında edindikleri deneyimleri paylaşacağı etkinlikte konuşmalar 4 farklı başlıkta toplanıyor:  iyi olma hali, teknoloji, liderlik ve işbirliği 

Katılımın ücretsiz olduğu T4 Konferansı’na buradan kayıt yaptırabilirsiniz. 

Facebook adresine buradan YouTube adresine ise buradan ulaşabilirsiniz.

Etkinlik dili İngilizcedir.  Konferansa katılan öğretmenler arasından gönüllü bir ekip, gün boyunca #T4Conf etiketiyle Twitter’dan Türkçe bilgi aktaracaktır.