Megafon Ekibi, AraYüz Kampanyası ile Gençlerin Sorunlarını Anlatıyor

Çeşitli üniversitelerden bir grup öğrencinin bir araya gelip başlattığı Megafon Hareketi, gençlerin karşılaştıkları sorunların yeterince duyulmamasına, ülke gündeminde gerektiği kadar yerini almamasına ve Türkiye'deki genç temsilin eksikliğine dikkat çekmek, bu konularda farkındalık oluşturmak amacıyla 19 Mayıs itibariyle AraYüz Kampanyası’nı başlattı.

Gençlerden karşılaştıkları sorunları kampanyanın internet sitesi üzerinden, dilerlerse anonim olarak paylaşmaları isteniyor. Ayrıca kampanya ekibi hazırladıkları anketler vasıtasıyla daha fazla gence ulaşarak fikirlerini almayı hedefliyor.

Ulaşılan sorunlar gönüllü ekipler tarafından incelenerek sınıflandırılacak ve her sınıflandırma başlığı için çalışma grupları oluşturulacak. Çalışma gruplarında konunun ilgilisi akademisyenler, uzmanlar, sivil toplum kuruluşları, öğrenci kulüpleri ve gönüllüler yer alacak. Her grup kendi sorununun kaynağına inip oluşum aşamalarını tespit edecek. Daha sonrasında ise sorunun çözümü için çalıştaylar düzenlenmesi planlanıyor.

Yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkan fikirler, çözüm önerileri ve araştırmalar düzenlenip açık bir şekilde ilan edilecek bununla birlikte ilgili mercilere de iletilecek. Bu kampanya ile gençler kendilerinin sesi olup sorunlarının tespiti ve çözümünde aktif rol alabilecekler.

Kampanyanın detayları için buraya tıklayabilirsiniz.