Pandemi Sürecinde LGBTİ+’ların Sosyal Hizmetlere Erişimi

SPoD sizleri, LGBTİ+’ların, COVID-19 pandemisi sürecinde, kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları tarafından sağlanan sosyal hizmetlere erişimlerinin incelenmesi amacıyla hazırladıkları "Pandemi Sürecinde LGBTİ+ların Sosyal Hizmetlere Erişimi" anketine katılmaya davet ediyor.

Tüm dünya COVID-19 ile mücadele ederken, Türkiye’de de kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları sosyal hizmet çalışmalarına ağırlık verdi. Pandemi öncesi devam eden hizmetlerin sayısı artarken, pandemi sürecinde ortaya çıkan ihtiyaçlara yönelik de yeni hizmetler geliştiriliyor. Peki bu hizmetler ne kadar kapsayıcı, LGBTİ+’lar bu hizmetlere ne kadar erişebiliyor?

Ankete verilen cevaplar analiz edilerek LGBTİ+’ların, pandemi sürecinde sosyal hizmetlere erişim deneyimleri raporlanacak ve konunun muhatabı olan kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ile paylaşılacak. Rapor, LGBTİ+’ların sosyal hizmetlere eşit erişimi için düzenlemelerin yapılması ve LGBTİ+’ları kapsayan sosyal hizmet modellerinin oluşturulmasına katkı sağlayacak.

Ankete katılmak için lütfen tıklayın.