Türkiye Covid19 Ortak Akıl Platformu Kuruldu

Covid-19 pandemisinin kısa ve orta vadede yarattığı sorunların çözülmesine destek olmak için kurulan Türkiye Covid19 Ortak Akıl Platformu, yaklaşık 3 hafta sürecek online girişim hızlandırma programı hazırladı. Program, fikir sahiplerini, mentorları, eğitmenleri ve ilgili kurumları/firmaları bir araya getirmeyi, fikirlerin hızlıca olgunlaşması ve kısa sürede hayata geçmesi için gerekli kaynakların sağlanması ve/ya işbirliklerinin kurulmasını amaçlıyor.

Platform ile şu anda Tübitak, KOSGEB ve Kalkınma Ajansları’nın düzenlediği çağrılara katılmak isteyen girişimcileri de hazırlıklarında desteklenmiş olacak.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden pek çok paydaşın birlikte tasarladığı bir sosyal sorumluluk projesi olan bu programda, girişimcilere; online mentor desteği ve online eğitim desteği sağlanacak. Ayrıca, fikirlerin hayata geçebilmesi için ilgili kurumlarla/firmalarla işbirliği konusunda da destek verilmeye çalışılacak. Diğer taraftan, girişimciler birbirlerinin fikirlerini görebilecek ve birbirlerine yorumlarla destek olabilecekler.

Platforma kayıt olduktan sonra proje fikirlerini paylaşacak girişimcilere, ilgili sektörden bir Mentor atanacaktır. Girişimciler, Mentorun ve diğer girişimcilerin yorumlarıyla ve alacakları eğitimlerle fikirlerini iyileştirmeye devam edecektir.

Mentorların yapacakları ön değerlendirmeyi geçen girişimler, Jüri heyetine çözümlerini sunacaklar ve Jürinin seçeceği girişimler Sponsorların sağlayacakları maddi veya ayni ödülleri kazanabilecekler. Ayrıca, jüri değerlendirmesine çıkan tüm projeler kamuoyuna da duyurulacak.

Detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.