Sivil Toplum için Destek Vakfı 2020 Yılı Hibe Stratejilerini Güncelledi

Sivil Toplum için Destek Vakfı, COVID-19’un hibe verdikleri sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına ve desteklediği projelere etkilerini anlamak ve 2020 yılı hibe stratejilerini bu dönemin ortaya çıkardığı ihtiyaçlar doğrultusunda güncellemek amacıyla bir çalışma başlattı.

Sivil Toplum İçin Destek VakfıÇalışma neticesinde 2019-2020 döneminde farklı fon programlarımız altında devam eden hibelerimizin tamamını bütçelerinde bir kesintiye gitmeden ve hibe sözleşmelerinde yer alan çerçeveye mümkün olduğunca sadık kalarak devam ettireceklerini duyurdular. Bununla birlikte, yaşanan gelişmeler doğrultusunda STK’ların çalışmalarında yapılacak değişiklik, erteleme ve iptalleri belirlemek için hibe verdikleri bazı kuruluşlarla birebir görüşmeler yaparak ve ihtiyaç duydukları esnekliği sağlayarak ortak bir yol haritası belirlemeye başladıklarını bildirildi.

Vakıf, 2020 yılında açılacak tüm hibe programlarında salgının ve bu kapsamda alınan tedbirlerin kısa, orta ve uzun vadede sivil toplumu nasıl etkileyeceğini dikkate alan bir yaklaşımla hareket edecek ve sivil toplumun özellikle kurumsal ihtiyaçlarını hibe programlarının merkezine alan bir stratejiyi benimseyeceklerini söyledi.

Bu doğrultuda STK’ların;

  • Kısa vadede, sürecin getirdiği şartlar karşısında ayakta kalmalarına,
  • Orta vadede, oluşacak yeni dönemin ihtiyaçlarına ve şartlarına cevap verebilmek için gerekli becerileri kazanarak koşullara adapte olmalarına,
  • Uzun vadede, kendilerini kurumsal olarak dönüştürmelerine ve bu dönüşümü iş yapma biçimlerine yansıtmalarına destek olmaya öncelik verilecek.

Detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.