TACSO’dan Korona Salgınına Karşı Sivil Topluma Çevrimiçi Destek

Avrupa Birliği TACSO Ekibi, (Sivil Toplum Kuruluşları için Teknik Destek) Batı Balkanlar ve Türkiye'de Koronavirüs salgını sebebiyle zor günler yaşayan sivil toplumun faaliyetlerine destek olmak amacıyla çevrimiçi desteklerin yanı sıra çeşitli iletişim, kapasite geliştirme faaliyetlerini hayata geçirecek.

TACSO’nun web sitesinde yer alan bilgiye göre; bu faaliyetler arasında, ilgili bilgilerin mevcut çevrimiçi araçlarla paylaşılması, STK’ların faaliyetlerini sürdürmek için bu araçları nasıl kullanması gerektiğine dair çevrimiçi eğitimler verilmesi, faydalı kitapçık ve kılavuz rehberler yayınlanması, planlanan kapasite geliştirme faaliyetlerinden bazılarının çevrimiçi platformlara taşınması, ek eğitimlerin koyulması, acil durum ve kriz müdahalesi durumlarında fikir alışverişi yapılması ve gerektiğinde çevrimiçi araçlar aracılığıyla AB çağrıları üzerine istişare sürecinin kolaylaştırılması gibi konular yer alıyor. Ekip, bu faaliyetlerle STK’ların, görevlerini yürütmelerine, ihtiyaç sahipleri ve savunmasız gruplara desteklerini sürdürmelerine yardımcı olmayı hedefliyor.

TACSO, dezavantajlı gruplar için çalışan sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları ve karşılaştıkları zorlukları kayıt altına almak için de bir belgeleme çalışması başlatacak. Faaliyetlerle ilgili güncel bilgiler için web sitesini ve resmi Facebook sayfasını takip edebilirsiniz. 

TACSO’nun çevrimiçi çalışma ve uzaktan işbirliği için dijital araçlarla ilgili listesine ulaşmak için tıklayınız