Müştereklerimiz Atölyeleri 2020 Bahar Dönemi Başvuruları Başladı

Dördüncü dönemini gerçekleşecek Müştereklerimiz Atölyeleri, altısı yeni ikisi de geçen yıl gerçekleştirilmiş olan toplamda sekiz atölye ile bahar dönemi başvurularını almaya başladı.

Güzel ahlakın, hürriyetin ve paylaşmanın bilgisini yaymak ve derinleştirmek için yola çıkılan atölyelerde bu dönem Emre Kovankaya ile Türkiye’de Kent Meselesi ve Güncel Mücadeleler atölyesinde kapitalizmin mekânsal boyutu ve kentleşme meselesi tartışılıp mekanın adalet mücadelesindeki önemi ve imkanları da eklenerek adil ve eşitlikçi bir mekânsal organizasyonun olasılıkları üzerine düşünülecek.

Ümit Aktaş ile Siyaset, Muhalefet ve Şiddet atölyesinde, siyasetin anlamı, siyaset etme biçimleri, muhalif siyasetleri ve bu bağlamda şiddet meselesi irdelenecek.

Ammar Sezgin ile gerçekleşecek GEODA: Mekansal Veri Analizine Giriş atölyesinde mekansal ekonometri için özelleştirilen bir coğrafi bilgi sistemi uygulamasına giriş yapılacak.

Her oturumda farklı bir konuşmacının olacağı Türkiye’de ve Dünyada Kadın Hareketi; Güncel ve Teorik Tartışmalar atölyesinde feminist mücadelenin Dünyada ve Türkiye’deki yansımaları ve kadın grevleri, ev içi emek gibi farklı konuları tartışmaya açılacak.

Erdem Yörük ile gerçekleşecek olan Devlet Üzerine Marksist Tartışmalar atölyesinde ise Marks’ın orijinal eserlerinden (Komünist Manifesto ve Louis Bonaparte’ın 18 Brumaire’i) başlayarak, Marksist gelenek içerisinden gelen sosyal bilimcilerin devlet üzerine geliştirdikleri argümanları tartışılacak.

Ateş Uslu ile gerçekleşecek Üretim, Yeniden Üretim, Düşünce ve Yabancılaşma: Toplumsal Varlığın Ontolojisi’ni Yirmi Birinci Yüzyıldan Okumak atölyesinde Marksist filozof György Lukács’ın son eseri olan Toplumsal Varlığın Ontolojisi’nde yaptığı katkılardan ve eksik bıraktığı hususlardan hareketle ekoloji, sınıf, toplumsal cinsiyet, düşünce ve yabancılaşma gibi konuları maddeci bir ontolojik perspektif içinde tartışılacak.

Alev Erkilet ile gerçekleştirilecek İslamcılık Tartışmaları atölyesinde İslamcılığın düşünce sistemi ve tarihsel tecrübesi, kavramları, fikirleri ve deneyimleri yeniden ele almak ve İslamcılığın birikimini bugünün sorunlarıyla ilişkili olarak değerlendirilecek.

Foti Benlisoy ile gerçekleştirilecek Kızıl Yıldız ve Hilal: Devrim Çağında Komünizm ve İslamcılık atölyesinde ise Bolşevik Devrimi öncesinde Rusya’da solcuların ve Müslümanların ilk karşılaşmaları konuşulacak.

Atölyelerle ile ilgili tüm bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.