SPOD Pazar Sohbetleri Moderatör Eğitimi Başvuruları Açıldı

SPoD, Pazar Sohbetleri toplantıları için aralarına yeni katılacak moderatörlerin eğitimlerinin başlayacağını duyurdu. Eğitimler için son başvuru tarihi 20 Aralık!

SPoD, 3 Temmuz 2016 tarihinden bu yana, pazar günleri gönüllü moderatörlerinin desteğiyle LGBTİ+ların romantik ve kişiler arası ilişkilerini, aileyle olan sürecini, korku ve fedakarlıklarını, kendini kabul ve var olma mücadelesini, dayanışma ve şiddet hikayelerini, mutlu sonlarını paylaştığı grup toplantıları düzenlemekte.

Geçtiğimiz günlerde “Pazar Sohbetleri” olarak adlandırılan bu toplantılar için yeni katılacak moderatörlerin eğitimlerinin başlayacağını bildirdiler.

Moderatör olmak için eğitimlere başvuracakların öncelikle; insan hakları konusunda yeterli hassasiyetlere sahip, LGBTİ+ların yaşadığı sorunlar ve hak savunuculuğu çerçevesinde bilgisi olan, ön yargılarını bir kenara bırakmış, iletişim becerileri güçlü, takım çalışmasına yatkın, etik değerlere ve kişisel sınırlara saygı duyan ve gizliliğe önem veren bireyler olması gerekmekte. Grup çalışmaları düzenli katılım gerektirdiğinden hem ekibe hem de katılımcılara karşı sorumluluklarının bilincinde olarak en az 6 ay bu çalışmaları yürütmeyi taahhüt edebilecek kişiler başvurması rica ediliyor. Katılımcılar, İstanbul’da yaşayanlar arasından seçilecektir. Başvurularda LGBTİ+lara öncelik tanınacaktır. Eğitim, 11 Ocak ve 18 Ocak 2020 tarihlerinde iki tam gün olarak gerçekleşecektir.

Eğitim hakkında detaylı bilgi, başvuru koşulları ve formu için tıklayın.