Yeşil Gelecek Derneği, Yeşil Belediye Karnesi Raporunu Yayınlandı 

Yeşil Gelecek Derneği, İstanbul’un 37 ilçe belediyesini on başlıkta mevcut durumunu masaya yatırdığı Yeşil Belediye Karnesi raporunun lansmanını 1 Kasım 2019 Cuma günü Cezayir Toplantı Salonu’nda yaptı. 

Bir senedir üstünde çalışılan projenin danışma kurulunda Prof. Dr. Semra Cerit Mazlum, Dr. Öğr. Üyesi Sema Bayraktar, EKOIQ ve iklimhaber.org yayın yönetmeni Barış Doğru, Argüden Yönetişim Akademisi Yerel Yönetişim Uzmanı İnan İzci, Lund Üniversitesi’nden Johanna Olsson, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Meryem Kayan, Yerel-İz Derneği’nden İkbal Polat ve 350.org Türkiye Kampanyalar Sorumlusu Efe Baysal yer almaktadır. 

Yeşil Belediye Gösterge Seti’nin tanıtımı yapılan etkinlik de 10 başlıkta, 249 sorudan oluşan gösterge setini stratejik plan yapma zorunluluğu olan İstanbul’un 37 ilçe belediyesine uygulayan Yeşil Gelecek Derneği Araştırma Ekibi, yaptıkları çalışmanın raporun kitapçıklarını katılımcılara dağıttı. (Rapora buradan ulaşabilirsiniz.)

Analiz sonuçlarının paylaşıldığı tanıtım toplantısına ilçe belediyelerinden, kent konseylerinden, sivil toplum örgütlerinden ve üniversitelerden katılım gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu dernek gönüllüsü Zeynep Arslan’ın yaptığı etkinlikte, dernek başkanı Burcu Genç konuşmasında, “Yeşil bir Dünya” hayaliyle yola çıktıklarını ve bu projeleriyle kendi yerellerinde ekolojik mücadelenin önemine dikkat çekmeye çalıştıklarını söyledi. 

Proje Koordinatörleri Şima Topaloğlu ve Bahar Yıldırım yaptıkları sunumlarında projenin amacından, kapsamından, ilkelerinden, gösterge setinden bahsettiler ve Yeşil Belediye Karnesi’nin nasıl okunması gerektiğini anlattılar. 

Soru-cevap kısmında ise bu projenin devamının gelip gelmeyeceği, bir veritabanı kurulup kurulmayacağı gelen sorular arasındaydı. Türkiye’nin en yoğun nüfuslu ilk on beş büyükşehir belediyesi için önümüzdeki senenin çalışmalarına başlanıldığını ve veritabanı oluşturmak gibi bir fikir olduğunu destek bulabilirlerse gerçekleştirecekleri bildirildi. 

Etkinlik karşılıklı iyi dileklerle sonlandırıldı.  

Daha fazla bilgi için lütfen info@yesilgelecekdernegi.org ve yesilgelecekdernegi@gmail.com adresine mail atınız.