İstanbul’un Meydanlarında Aşure

Cem Vakfı, aşure günü dolayısıyla İstanbul'un birçok meydanında yurttaşlara aşure dağıtıyor.

İlk olarak Cem Vakfı Genel Merkezi’nde (Yenibosna Cemevi) geçtiğimiz 12 Eylül günü Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları ile vatandaşların katılımıyla yapılan aşure dağıtımı, İstanbul’un merkezi yerlerindeki alanlarda vatandaşlara aşure dağıtılarak devam ediyor. 

13 Eylül cuma günü Bahçelievler, Bakırköy; 14 Eylül cumartesi günü Kartal, Maltepe; 15 Eylül pazar günü Ataşehir, Kadıköy; 16 Eylül pazartesi günü Beylikdüzü, Avcılar ilçelerinde aşure dağıtıldı. 18 Eylül çarşamba günü Sarıyer, Taksim, Tuzla ve Pendik ilçelerinde de aşure dağıtımı yapılacak.

‘Aşure paylaşıldıkça değerlidir’

Konuyla ilgili görüştüğümüz Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, “Aşure, paylaşıldığı ölçüde anlam ve değer kazanır” diyerek her sene imkanlar ölçüsünde aşure dağıttıklarını, bu yıl da İstanbul’un 12 ilçesinde ve bu ilçelerin meydanlarında kaynattıkları aşureyi vatandaşlarla paylaşmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. 

Muharrem ayında tutulan yas-ı matem orucundan (12 İmam orucu) sonra Hz. İmam Hüseyin ve Kerbela’da katledilen Ehl-i Beyt anısına “lokma” niyetine aşure kaynatılıp dağıtıldığını hatırlatan Döner, yurdun çeşitli illerinde de ay sonuna değin kaynattıkları aşureyi yurttaşlarla paylaşmayı sürdüreceklerini kaydetti.