Türk-İsveç İşbirliği Şubesi 2020 Yılı İçin Proje Başvuruları Başlıyor

03 Eylül 2019
2001’den beri iki ülke arasındaki işbirliğini teşvik etmekte olan Türk-İsveç İşbirliği Şubesi, Türkiye genelinde düzenlenen sivil toplum organizasyonlarına destek vermeyi, partnerlere kaynak sağlamayı ve kamusal müzakere için platform sağlamayı amaçlıyor. Şubenin verdiği destek, İsveç’in 2014-2020 yılları arasında Doğu Avrupa, Batı Balkanlar ve Türkiye ile yaptığı reform işbirliği için kullanılan “Results” stratejisi tarafından yönlendiriliyor.

2020 yılı için özellikle şu konular üzerinde odaklanan uygulamalar mevcut:

  • İnsan hakları, özellikle ifade özgürlüğü ve gelişen demokratik katılım ve hesap verebilirlik üzerine çalışmalar yapmak için fırsatlar yaratmak,
  • Kadınların ve kız çocuklarının katılımını; tüm seviyelerde ve alanlardaki karar alma süreçlerine etkilerini artırmak ve seslerini duyurabilecekleri forumlar sağlamak,
  • Sosyal kutuplaşma ve ayrımcılığa karşı çalışan, çoğulcu sivil toplumu güçlendirmek,
  • İnsan hakları, demokrasi ve yasal kurallar üzerine konuşulan ücretsiz ve bilinçli kamusal müzakereleri teşvik etmek.

Türkiye’nin birçok bölgesindeki faaliyetleri içeren ve diğer bağışçılarla beraber hibelenen farklı enstitüler ve toplumsal sektörler arasındaki işbirliğini geliştiren projeleri destekliyor. Ayrıca çalışma yöntemleri ve proje etkinlikleriyle birlikte adayların organizasyon yapısında cinsiyet eşitliği perspektifinin yaygınlaştırılmasını teşvik ediyorlar.

Başvuru için son tarih: 14 Ekim 2019

Başvuru Kılavuzu

Yasal olarak kayıtlı sivil toplum kuruluşları, vakıflar, düşünce kuruluşları; akademik, politik, kültürel kurumlar ve devlet kurumları memnuniyetle başvuru yapabilirler. Bireysel ve ticari başvurular kabul edilmemektedir.

Projenizin Türk-İsveç İşbirliği tarafından değerlendirmeye uygun olabilmesi için linkte bulunan “Grant Application Form (Başvuru Formu)”nu tamamlamış olmanız gerekmektedir.

Başvuru formunu doldurmadan önce tüm stratejiyi okumuş olmanızı öneriliyor.

Proje teklifinizle alakalı sorularınız için Şube’ye e-mail atarak kontak kurabilirsiniz. İletişim bilgileri aşağıda bulunmaktadır.

Başvuru için gereken zorunlu belgeleri not etmeniz iyi olur.

Bütçenin TL (Türk Lirası) cinsinden oluşturulması gerekmektedir.

Tamamlanan başvuruların Türk-İsveç İşbirliği Şubesi’ne posta yoluyla gönderilmesi gerekmektedir. Şube, tamamlanmamış veya faks/e-mail olarak gönderilen başvuruları kabul etmemektedir.

İletişim bilgileri:

Türk-İsveç İşbirliği Şubesi:

Cecilia Bisgen Jansson

Didem Özalp

Email:

İstanbul.sektionen@gov.se

Tel:

+90 212 334 06 00

Adres:

İstanbul İsveç Başkonsolosluğu

İstiklal Caddesi No: 247 (Tünel)

P.K. 125

344 33 Beyoğlu İstanbul