2019 Şeffaflık Yaz Okulu Başvuruları Açıldı

Şeffaflık Derneği 22 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında, Sabancı Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, 2019 Şeffaflık Yaz Okulu eğitim programı düzenliyor.

Farklı disiplinlerden üniversite öğrencilerinin bir araya geleceği; şeffaflık, hesap verebilirlik, katılımcılık ilkelerine yönelik ve yolsuzlukla mücadele odaklı bir yönetişim okulu olarak hazırlanan programın başvuruları alınmaya başlandı.

2019 Şeffaflık Yaz Okulu’nda; iyi yönetişim ilkeleri ve yolsuzlukla mücadele, etik, özel sektörde uyum politikaları, siyasetin finansmanı, temel veri eğitimi, çıkar çatışması, araştırmacı gazetecilik ve şeffaflık gibi konularda eğitim seminerleri düzenlenecek. Seminerlerin yanı sıra film gösterimleri, söyleşiler ve açık hava etkinlikleri de programda yer alacak. Görüntülemek için tıklayınız.

Tüm öğrencilerin günlük ulaşım ve yemek giderleri Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından karşılanacak. İstanbul dışından katılacak öğrenciler için 40 kişilik bir kontenjanımız bulunmaktadır ve bu öğrenciler Sabancı Üniversitesi yurtlarında ücretsiz olarak konaklayacak. İstanbul dışından katılacak öğrencilerin şehirlerarası ulaşım giderleri de Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından karşılanacak.

Şeffaflık Yaz Okulu 2018’in kısa tanıtım videosuna göz atmak için buraya, İngilizce altyazılı video için buraya tıklayabilirsiniz.

Şeffaflık Medya Okulu 2019’un kısa videosunu izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Ne zaman?

Program 22 Temmuz-2 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Nerede?

2019 Şeffaflık Yaz Okulu, Sabancı Üniversitesi ev sahipliğinde, Sabancı Üniversitesi Tuzla Kampüsü‘nde gerçekleşecek. İstanbul içinden ulaşım için Sabancı Üniversitesi servisleri kullanılacak.

Kimler başvurabilir?

Başvuru yapmak için lisans öğrencisi olmanız yeterli. 2018-2019 eğitim yılında mezun olacak lisans öğrencileri de başvuru yapabilir ancak program yüksek lisans ve doktora öğrencilerine açık değildir.

Nasıl başvurulur?

Buraya tıklayarak açılan bağlantıdaki formda istenen bilgileri doldurmanız yeterli.

Son başvuru tarihi

Son başvuru tarihi 15 Haziran 2019 (23:59) olarak belirlenmiştir.

Program ücretli mi?

Hayır. Programa katılım için herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Kontenjan

Programa toplam 100 öğrenci kabul edilecek olup, İstanbul dışından gelecek öğrencilere 40 kişilik kontenjan ayrılmıştır.

Ulaşım & Konaklama & Yemek

İsveç Başkonsolosluğu tarafından desteklenen 2019 Şeffaflık Yaz Okulu’na katılacak üniversite öğrencilerinin ulaşım, yemek masrafları ile şehir dışından katılacak öğrencilerin konaklama masrafları karşılanacaktır. Konaklama, Sabancı Üniversitesi’nin 4 kişilik öğrenci yurtlarında gerçekleştirilecek olup şehir içi ulaşım üniversite servisleriyle sağlanacaktır.

Sonuçların Açıklanması

Değerlendirme süreci olumlu sonuçlanan kişilerin listesi, 19 Haziran Çarşamba günü www.seffaflik.org internet sitesinde yayınlanacaktır.

Katılım Belgesi

Programa eksiksiz olarak katılan öğrencilere Şeffaflık Yaz Okulu katılım belgesi verilecektir.