Kültürel Mirası Koruma Derneği’nden Tarihi Anıt Bakımı Eğitimi

Kültürel Mirası Koruma Derneği  30 Mayıs 2019 Perşembe günü İstanbul'da anıtsal yapıların korunmasına dair bir eğitim düzenleyecek.

Kültürel Mirasın Korunması için Kapasite Geliştirme (KORU) Projesi kapsamında düzenlenecek eğitim programı teorik ve pratik olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Teorik eğitimde Kültürel miras nedir? Kültürel mirasın değerleri nedir? Temel mimari miras koruma yöntemleri ve terimleri, tarihi bir anıt bakıcısı olmanın önemi ve bu anıtların temsil ettiği değerler, tarihi anıtlarda potansiyel tehlikeler ve en sık karşılaşılan sorunlar gibi başlıklar ele alınacak. Pratik eğitim ise tarihi anıtlarda ısı kaybı görüntüleme, tarihi anıtlarda ısı kaybını önleyici alternatif malzeme ve yöntemler ele alınacak. Ayrıca pencere tamir ve izolasyonu atölyesi ile tarihi anıtlarda güvenlik zaaflarının tespiti atölyesi yapılacak.

Cami, hamam, türbe, kilise, sarnıç, medrese gibi yapılarda çalışan veya bu yapıların korunması/işletilmesi ile ilgilenen herkese açık ve ücretsiz olarak yapılacak eğitim için önceden kayıt yaptırmak gerekiyor.

Eğitime kayıt yaptırmak için tıklayınız.