Uluslararası İslam Eğitimi Kongresi 

Uluslararası İslam Eğitimi Kongresi (ICIE) 2019, YEKDER Din Eğitimi Akademisi (DEA) tarafından Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ev sahipliğinde 12-13 Nisan 2019 tarihlerinde FSMVU Topkapı Yerleşkesi’nde gerçekleşecek.

YEKDER DEA Din Eğitimi Akademisi tarafından düzenlenen Uluslararası İslam Eğitimi Kongresi ile İslam eğitimi alanında çalışan farklı ülkelerden araştırmacıların bilgi ve tecrübe paylaşımı amaçlanıp, metodolojiye yönelik yeni ve özgün çalışmaların modellenebilmesi hedefleniyor. Uluslararası İslam Eğitimi Kongresi 2019, bu amaç doğrultusunda İslam Eğitiminde Teori ve Metodoloji ana temasında düzenleniyor.

Ana tema altında; İslam Düşüncesinde Eğitim, Modern Eğitim ve İslam Eğitimi, İslam Eğitimi Perspektifinden Sosyal Bilimler Eğitimi, İslam Eğitimi Perspektifinden Fen Bilimleri Eğitimi, İslami İlimler Öğretimi, İslam Eğitimi Bağlamında Program Geliştirme, İslam Eğitimi Bağlamında Öğretim Metodları, Eğitim Materyallerinin ve Faaliyetlerinin Geliştirilmesi, Eğitimde Mekânın Dizaynı, Eğitim Düşünürleri, başlıklarında ve alt konu başlıklarında bildiriler kabul edildi.

12 Nisan Cuma günü saat 10.00’da başlayacak olan Kongre’de, Oxford Üniversitesi İslam Araştırmaları Enstitüsü’nden Prof. Dr. Mohammad Talib, “Madrasah in its Own and Others’ Terms: Contesting Narratives between Community and State” başlıklı açılış konuşması ile yer alıyor. Öğleden sonra paralel oturumlarla devam edecek olan programın ikinci gününde (13 Nisan 2019, Cumartesi) Necdet Subaşı ve Mustafa Gündüz’ün yer aldığı özel oturum yapılacak. İslam Eğitiminde Teori ve Metodoloji ana teması ile birçok farklı alt temada hazırlanmış tebliğler program boyunca paralel oturumlarda sunulacak.

15 farklı ülkeden katılımın gerçekleşeceği kongrede İngilizce-Arapça ve Türkçe olmak üzere üç farklı dilde bildiriler sunulacak. Kongre ilgililerin tamamına açık olup, dinleyici olarak katılım ücretsizdir.

Geçtiğimiz yıl Uluslararası İslam Eğitimi Kongresi 2018, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliği ile düzenlenmiş olup, iki gün boyunca devam eden kongrede 96 bildiri sunulmuştu.

Program Akışı

12 NİSAN 2019 CUMA
 
10.00 – 11.00:  Selamlama Konuşmaları

11.00 – 12.00:  Açılış Konuşması
                        Mohammad Talib: Madrasah in its Own and Others’ Terms: Contesting Narratives between Community and State*

*Türkçe tercümesi yapılacaktır.

14.00 – 18.00:  Paralel Oturumlar
 
13 NİSAN 2019 CUMARTESİ
 
10.00 – 11.00: Özel Oturum

                        Moderatör: Lütfi Sunar
                        Necdet Subaşı: Yeni Bilme Biçimleri
                        Mustafa Gündüz: Muallimden Öğretmene Eğitimcinin
                        Misyon ve Değeri

11.30 – 18.00: Paralel Oturumlar

Ayrıntılı bilgi için: https://www.yekder.org/etkinlikler/uluslararasi-islam-egitimi-kongresi-2019-ozet-kitapcigi-ve-programi-yayinlandi

Twitter: https://twitter.com/YEKDER_DEA

Facebook: https://www.facebook.com/dinegitimiakademis

Instagram: https://www.instagram.com/dinegitimiakademisi/