En Roman Dostu Belediye Başkanı Aday Başvuruları Başladı

Sıfır Ayrımcılık Derneği’nin de içinde bulunduğu Batı Balkanlar ve Türkiye’de Roman Sivil Toplumu Geliştirme Ortak Girişimi tarafından yürütülen Roman Yerel Sivil Toplum Örgütleri Projesi kapsamında, 13 Şubat 2019’da Türkiye’nin En Roman Dostu Belediye Başkanı’nı belirlemek üzere kampanya başlattı. En Roman Dostu Belediye Başkanı Kampanyası’na katılacak adayların 1 Mart 2019’a  kadar başvuru yapması gerekiyor.

En Roman Dostu Belediye Başkanı Brüksel’e Davet Edilecek 

Belediye başkanları adına yapılacak başvurular, sorulardan oluşan form doldurularak yapılabilir. Seçim, jüri heyeti tarafından gerçekleştirilecek. Jüride yer almaları için, Romanların da bulunduğu yetkin sivil toplum temsilcileri, akademisyenler, yerel yönetim uzmanları ve alanında uzman olan kişiler davet edilecek. Seçilen belediye başkanı İstanbul’da yapılacak bir toplantıyla kamuoyuna duyurulacak. Ayrıca Batı Balkanlar ve Türkiye’de Roman Sivil Toplumu Geliştirme Ortak Girişimi’nde yer alan diğer ülkelerde seçilmiş En Roman Dostu Belediye Başkanları ile birlikte  beraber Brüksel’e davet edilecek.

Ödül Belediyelerin Şeffaf ve Ayrımcılıktan Uzak Politika Oluşturulması Amaçlanıyor 

Sıfır Ayrımcılık Derneği, Roman Yerel Sivil Toplum Örgütleri Projesi’nin amacını şöyle özetliyor: “Birlikte mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayabilmemiz için şeffaf ve ayrımcılıktan uzak belediyecilik anlayışının yayılması ve uygulanması büyük önem taşımaktadır. Belediye başkanlarının yerel yönetimlerde Romanlarla ilişkilerinin güçlendirilmesini hedefliyoruz. Ayrıca belediyelerin ve belediye başkanlarının, Romanların toplumsal içermesi konusunda sorumluluk almaya teşvik edilmesi ve farkındalık sahibi olmasını amaçlıyoruz. Bu kampanya ile uluslararası platformlarla bağ kurarak daha geniş ağlarda birlikte roman içermesi konusunda önemli adımlar atmayı amaçlıyoruz. Romanların toplumsal içermesi konusunda yaşanan sorunlara çözüm önerileri geliştirmek istiyoruz.”

Başvuru için gerekli koşullar:

Şeffaf belediyecilik ilkelerini benimseyen ve ayrımcılıktan uzak katılımı savunan belediyecilik anlayışı içinde hareket eden ve kendi sınırları içerisinde Romanlar ve Roman gruplarından herhangi bir topluluğu barındıran belediyeler başvuruda bulunabilir.

Başvuru şekli ve tarihi :

  • Adaylar, En Roman Dostu Belediye Başkanı aday formunu eksiksiz olarak doldurarak,  aday belediye başkanı tarafından imzalanıp tarandıktan sonra, varsa eklenecek dosyalarla beraber “En Roman Dostu Belediye Başkanı Başvurusu”  başlığıyla esinihlamur@gmail.com  adresine gönderilmesi,
  • Kampanyanın son başvuru tarihi olan 1 Mart 2019 mesai bitimine kadar formu eksiksiz teslim etmeleri gerekiyor.
  • Başvuru formuna buradan ulaşılabilir.