Hapiste LGBTİ+ Söyleşisi

Hapiste LGBTİ+ Söyleşisi, Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği (CİSST) ve LADEG+ ortaklığı ile 22 Aralık’ta Boysan’ın Evi'nde düzenlenecek.

5 Eylül 2015’te kaybettiğimiz LGBTİ+ aktivisti Boysan Yakar’ın atölyelere, film gösterimlerine, sergilere ve pek çok etkinliklere kapılarını açtığı evi, Kasım ayı içerisinde yine pek çok etkinliği ağırladı. Köpek filmi gösterimi, İşaret Dili Atölyesi, LGBTİ+ ve Hak İhlalleri Söyleşisi, Kadın Cinayetleri Söyleşisi düzenlenen etkinlik takviminde Kasım ayının son etkinliği Transfobi Söyleşisi olmuştu. Kasım ayı içerisinde Boysan’ın Evi’nde aynı zamanda Pembe Hayat ve SPoD LGBTİ+ Derneği’nin ortaklaştığı 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü kapsamında Dilek İnce Nefret Suçları ile Mücadele Onur Ödülü de sahiplerini bulmuştu.

Aralık ayı etkinliklerine devam eden kültür merkezi, 22 Aralık’ta Hapiste LGBTİ+ Söyleşisi düzenleyecek. CİSST’ten Hilal Başak Demirbaş ve Mustafa Eren, LADEG+’dan ise Coşkun Yanat’ın konuşmacı olarak yer alacağı etkinlikte sistemde LGBTİ+ mahpusların yeri ve yaşadıkları sorunlar konuşulacak.

Boysan’ın Evi Facebook sayfasına gitmek için tıklayınız.
Etkinliğin Facebook sayfasına gitmek için tıklayınız.