Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölye Çalışması

UNFPA tarafından 25 Kasım – 10 Aralık tarihleri arasında #BeniDeDuy etiketi Kadına Karşı Şiddete Karşı Mücadele’ye dikkat çekmek amacıyla yürütülen ‘Dünyayı Turuncuya Boya Aktivizm Kampanyası birçok noktadan destek görüyor.

Bu kapsamda Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasında 5. hedef olarak yer alan ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ temasıyla 10 Aralık 2018 tarihinde 10:00 – 14:00 saatleri arasında INOGAR’da gerçekleştirilecek olan atölye çalışmasına hemen başvuru yapabilirsiniz!

Atölye Çalışması Hangi Konuları İçeriyor?

İnteraktif etkinliklerle ilerleyecek olan atölye çalışmasında; toplumsal cinsiyet kavramı, toplumdaki kadın-erkek rolleri, bu rollerin toplumda algılanış biçimleri ve dilde cinsiyet ayrımcılığı konularına odaklanılacak.

Başvuru Formuna Ulaşmak için Tıklayınız.

Not: Kontenjan 30 kişi ile sınırlıdır. İstanbul dışından katılım sağlamak isteyen katılımcıların ulaşım ve diğer masrafları kendilerine aittir.

Dünyayı Turuncuya Boya Aktivizm Kampanyası Nedir?

Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü için, Orange The World adını taşıyan kampanya 2018 yılında da devam ediyor.

Dünya Her Yıl Şiddete Karşı Birleşiyor

25 Kasım ile 10 Aralık tarihleri arasında devam edecek olan kampanya kapsamında, dünyanın birçok bölgesinde “turuncu” rengi kullanılarak eylemler ve farkındalık çalışmaları yapılmaktadır. Kadına karşı ayrımcılığa ve şiddetle birlikte, tüm şiddet türlerine karşı insanları birleşmeye davet eden kampanyaya Türkiye’den de birçok farklı kurum ve organizasyon destek vermektedir.

25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü ile her türlü ayrımcılığa ve şiddete karşı başlatılan kampanyaya destek vermek için sosyal medyada #DünyayıTuruncuyaBoya  #BeniDeDuy ya da #OrangeTheWorld  #HearMeToo hashtag’lerini kullanarak paylaşımda bulunabilirsiniz. Kampanya, 10 Aralık’a kadar devam edecek.

Kaynak: Habitat Derneği