Kadın Meclislerinden Gripin İşçilerine Destek Ziyareti

Gripin İlaç Fabrikası'nda işçilerin grevi devam ediyor. İşçi Kadın Meclisleri, dayanışma sağlamak amacıyla ziyaret gerçekleştirdi.

TÜRK-İŞ’e bağlı Petrol-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu  Avcılar’daki Gripin İlaç Fabrikasında, işçilerin zam talebi karşılanmayınca sendika üyesi 83 işçi greve başladı. Fabrika önünde greve devam eden işçileri İstanbul İşçi Kadın Meclisleri ziyaret etti. Dayanışmanın önemine vurgu yapan Kadın Meclislerinden Fidan Ataselim, “Krizi çıkartan işçiler değil, emekçiler değil ama sonucu hep işçiler üzerinden cereyan ediyor.  Şimdi asgari ücret tartışmaları da başlayacak. Görüyoruz yönetenler %26 kendi maaşlarına zam yapıyorlar ama söz konusu işçiler olduğu zaman bakalım bu kez zammı nasıl getirecekler. Bütün şirketler, işyerleri konkordato ilan ediyorlar. E peki işçiler ne yapacak? Çalışmak zorunda olan, emeğiyle geçinmek zorunda olan, eve iki kuruş ekmek parası götürmenin derdinde olan işçiler ne yapacak?. Bunun cevabını tıpkı sizin burada yaptığınız gibi bir araya gelip direnerek bulacağız.” dedi.

Ataselim, “Siz % 25 zam istemişsiniz fakat patronların dediği %17 oranında bir zam miktarı. Şimdi direniyoruz bir şeyler değişiyor mu? Kriz de olsa değiştirebiliriz.  İyi bir örneğimiz var Metal işçileri MESS ile yaptığı görüşmelerde istediği % 24 zam oranını kazandı. O açıdan bizler de sizlerin yanında bu direnişi devam ettirelim. Sendika ile birlikte omuz omuza verip örgütlenelim. Daha fazla işçiye ulaşalım ve o zaman  inanıyorum ki bu direnişin sonunda sizler de insanca yaşamak için istediğiniz, hakkınız olanı alacaksınız.”