1 Eylül Dünya Barış Günü’nde: “Barıştan, Demokrasiden Vazgeçilemez”

İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda miting gerçekleştirdi.

İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda miting düzenlendi.“Barıştan, demokrasiden vazgeçilemez” sloganıyla düzenlenen miting öncesi İncirli Caddesi üzerinde toplanan kortejler, Bakırköy Özgürlük Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirdi. Mitinge sendikalar, siyasi partiler, milletvekilleri, Cumartesi Anneleri ve Barış Anneleri katıldı.

Miting alanında basın metnini İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri okudu. Ortak açıklamada, en yüksek bütçenin savaşa ayrıldığına dikkat çekildi. Ekonomik krizin ağırlaşacağı vurgulanırken “İşçilerin,emekçilerin savaşa karşı barış için güçlerini birleştirme” çağrısı yapıldı.

“Barış talebimizden vazgeçmeyeceğiz”

Cumartesi Annelerinden Hanım Tosun ile Barış Annelerinden Bedia Gökgöz  yaptıkları konuşmalarda barış talebini her zaman dillendireceklerini, vazgeçmeyeceklerini belirttiler. 10 Ekim Ankara Katliamı’nda oğlu Korkmaz Tedik’i kaybeden Erdoğan Tedik “Umutsuzluğa karamsarlığa yenik düşmeyeceğiz. Adaletin herkese geldiği günler gelene kadar mücadelemiz devam edecek” diye konuştu. Gezi Platformu’ndan Volkan Kesen Bilici, “Düşmanlarımızın inadına bu topraklara mutlaka barış, kardeşlik gelecek” dedi.Konuşmaların ardından BEKSAV bünyesinde faaliyet yürüten Grup Vardiya ezgilerini seslendirdi. Ardından Zeytinburnu Belediyesi’nde işinden edilen ve işine dönmek için direnen Kenan Güngördü, “KHK’lerle muhalifleri susturmaya çalışanlara sesleniyoruz. Sizden korkmuyoruz.” dedi.

HDK Eş Sözcüsü Prof. Dr.Onur Hamzaoğlu, “Toplumsal barış için  mücadele bizlerin bir görevidir. Barış emek istiyor. Cumartesi Anneleri’ne, Barış Anneleri’ne verilen sözler tutulmadan bu topraklara barış gelmeyecek.” şeklinde konuştu.  HDP Eş Genel Bakanı Sezai Temelli ise Cumartesi Anneleri ve  Barış Annelerinin mücadelesini selamlayarak konuşmasına başladı.”Savaşa son vermek,  talana son vermek için bugün yan yana gelen emekçiler, kadınlar,bu  ülkede mağdur edilmiş herkes, hepimiz bu mücadeleyi büyüteceğiz.” ifadelerini kullanan Temelli hasta tutsakların durumuna dikkat çekerek konuşmasını tamamladı.