Kilyos’ta Çevre Ve Sanat Günleri

Çevre ve Sanat Günleri 8-9 Eylül’de Kilyos’ta başlıyor. Etkinlikte Kumda Sanat Festivali de yapılacak.

Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği Çevre ve Sanat Günleri 8-9 Eylül’de Kilyos’ta başlıyor. Çevre Koruma ve Kontrol ve Kültür Müdürlüğü’yle ortaklaşa düzenlenen etkinlikte; vegan kek yapımından, Kumdan Sanat’a, Kum Zambakları’ndan, doğa için pedala, Greenpeace ile kıyı temizliğinden, konser ve atölyelere kadar çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Çevre ve Sanat Günleri kapsamında Kumda Sanat Festivali de yapılacak. Etkinlikte kumlar, sanatçılar tarafından birer sanat eserine dönüştürülecek. Her yıl farklı temalarla yapılan ve Kilyos sahilinde bulunan kumların sanatla buluşarak hayat bulduğu festivalin bu yılki teması ise ‘Doğa ile dayanışma’ olacak. Çevre ve Sanat Günleri kapsamında Sarıyer’e bağlı köylerde nesli hızla tükenmekte olan “Kum Zambaklarını” koruma altına almak için “8. Kilyos Kum Zambakları Festivali” de düzenlenecek. Festivale çeşitli çevre dernekleri de destek verecek.

BİSİKLET TURU DA DÜZENLENECEK

Festival kapsamında “Doğa İçin Pedal Çevir” sloganıyla bir bisiklet turu da düzenlenecek. Çevrenin ve doğanın korunması ile ilgili olarak farkındalık oluşturmak amacıyla Bisikletliler Derneği üyeleri ile birlikte düzenlenen bisiklet turuna Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası önünden başlayacak ekip Kilyos Sosyal Tesisleri’ne kadar pedal çevirecek.

Etkinlikteki dikkat çekici bir başka program ise ‘Yıkılmak Zorunda Olan Zihinlerdeki Duvar’ diyen İZEV öğrencilerinin deniz ve çevre kirliliğine dikkat çekmek için Greenpeace ile kıyı temizliği yapacak olması. Gönüllülerle birlikte Kilyos Sahili’nde temizlik yapacak İZEV’li gençler kirliliğe dur diyecek.

Etkinlikler boyunca 2. Sarıyer Heykel Sempozyumu kapsamında ahşap malzemeleri sanatla bütünleştirmeyi ve özgürleştirmeyi amaçlayan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin ellerinde hayat bulan ahşap heykellerde görücüye çıkacak. Bu yıl ‘Doğa ile Barışık İnsan’ temasıyla hayat bulan heykeller festival boyunca görülebilecek.

Geri dönüşüm ve doğa savunması anlamında da önemli işlerin yapılacağı festivalde, atıklardan yapılan heykelleri içeren sergiler, iklim değişikliği ve yarattığı tahribatları, Bafa Gölü’nün ekolojik sorunları, doğru nefes teknikleri ve Türkiye’de kum zambaklarının korunmasını konu alan konferanslar ve eko-köy tanıtımları yapılacak.

Kaynak: Duvar