Aile Platformu: Kediyi Attığınızda Bile Cezası Var, Babayı Attığınızda Yok

02 Ağustos 2018
Aile Platformu'nun çağrısıyla, sekiz erkek bir basın açıklaması yaparak kadına şiddetin önlenmesini amaçlayan 6284 nolu yasasının erkeklerini mağdur ettiğini söyledi.

Aile Platformu adlı bir oluşum, 6284 nolu Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un iptal edilmesi talebiyle dün akşam düzenleyeceğini duyurduğu yürüyüş gerçekleşmedi.

Aile Platformu “toplumsal cinsiyet eşitliğine son”, “tek taraflı velayet çocuk istismarıdır” gibi ifadelerle dün saat 19.00’da Beyoğlu’na çağrı yapmıştı. Çağrıda toplanma noktası “Taksim/Tünel” olarak belirtilmişti.

Dün Taksim Meydan ve Tünel Meydan’da bir eylem yapılmadı. Galatasaray Meydanı’nda ise 4 polis otobüsü ve polis memurları bekliyordu.

bianet muhabirlerinin konuştuğu polis memurları, bir yürüyüş olmayacağını ancak Galatasaray Meydanı’nda saat 19.00 gibi bir basın açıklaması yapılacağını söyledi.

Saat 19.00 civarında elinde “Aileyi yıkan küresel savaşa dur de” yazılı pankart taşıyan bir erkek, Galatasaray Meydanı’na geldi. Kendisinin eyleme destek vermek için geldiğini, üç kişinin pankartı ona vererek Galatasaray’a götürmesini istediğini söyleyen şahıs, pankartı meydanda yere bıraktı ve gitti.

Saat 19.30’a kadar Galatasaray Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleşmedi.

8 kişilik açıklama

Ancak Yeni Akit’in haberine göre, sekiz erkek dün akşam saatlerinde Galatasaray Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yeni Akit’in haberine göre, açıklamada “Delilsiz, şahitsiz kadının beyanı esas alınarak erkekler evden atılıyor. Evden kediyi, köpeği attığınız zaman bile 700 lira cezası var ama ‘baba’yı attığınız zaman her hangi bir cezası yok. Evden atılan babanın evde ve mahallede itibarı zedelenmiş oluyor” dedi.

“6284’ün başka zararları da var” diyen erkekler, bu yasanın aile içindeki tecavüz vakalarının cezalandırılmasının önünü açtığı söylerken, bu durum “skandal” olarak nitelendirildi.

Aile Platformu Başkanı Adem Çevik, “1 Ağustos’ta 6284’ün kabul edilişinin 4. yıldönümü nedeniyle protesto ekmek istedik” dedi.

Bir platform üyesi de, kadınların bu yasa kapsamında şiddet gördükleri için çıkardıkları koruma tedbir kararlarını eleştirdi, “Mağduruz” dedi.

Kaynak: Bianet