Raoul Wallenberg -İnsan Hakları Hukuku Güz Okulu Başvuruları Devam Ediyor

13-16 Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan Raoul Wallenberg (RW) İnsan Hakları Hukuku Güz Okulu temel hak ve özgürlüklerin korunması ve güçlendirilmesi ile Anayasa Mahkemesi ve İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi’ne yapılacak bireysel başvuruların niteliğinin arttırılması amacıyla düzenlenmektedir.

“RW İnsan Hakları Güz Okulu’na” Türkiye’de avukatlık mesleğini yürüten avukatlar ve eğitim esnasında stajyerliğini sürdürmekte olan avukat adayları başvurabilecektir. Güz Okulu iki bölümden oluşmaktadır: Temel hak ve özgürlüklerin konu alınacağı birinci bölüm 13 –16 Eylül 2018 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilecektir. Kabul edilebilirlik kriterleri ile nitelikli bireysel başvuru hazırlama uygulamalarını içeren ikinci bölüm ise Ekim ayında düzenlenecektir. Her iki aşamayı da başarı ile tamamlayan adaylar sertifika almaya hak kazanacaktır.

Güz okuluna başvuracak olan adayların en geç 20 Temmuz 2018, saat 24.00’a kadar  formu eksiksiz olarak doldurmuş ve isteten belgeleri (CV ve katılım amacını belirleyen niyet mektubu) başvuru formunun ilgili bölümüne yüklemiş olması beklenmektedir.  En fazla 20 kişinin seçileceği güz okuluna kabul edilecek olan adaylar en geç 30 Temmuz 2018 tarihine kadar e-posta ile bilgilendirilecektir.

RW-İnsan Hakları Hukuku Güz Okulu, Research Worldwide İstanbul tarafından düzenlenmekte ve Raoul Wallenberg Enstitüsü tarafından desteklenmektedir.
Raoul Wallenberg (RW) İnsan Hakları Hukuku Güz Okulu ile ilgili kapsamlı bilgi içeren dosyaya buradan ulaşabilir, konuyla ilgili sorularınızı en geç 18 Temmuz 2018 tarihine kadar e-mail (benanmolu@gmail.com) aracılığı ile Program Danışmanı Av. Benan Molu’ya iletebilirsiniz.

Başvuru formu için tıklayınız.