Eğitime yenilikçi destek mekanizmaları hakkında ilham verici bir sosyal yatırımcı: Ted Dintersmith

22 Şubat 2018
Ted Dintersmith’in eğitim alanında yatırımlar yapmasını tetikleyen en önemli ihtiyaç bilgisayarların hızla gelişen öğrenme ve iş yapma becerileri ile gelecekte birçok mesleğin ortadan kalkma riskini farketmiş olması.

 

The Chronicle of Philanthropy dergisinin ocak 2018 sayısında ABD’li girişim yatırımcısı Ted Dintersmith’in eğitim alanındaki hayırseverlik yaklaşımını ve yaptığı sosyal etki yatırımlarını konu alan bir makale yayımlandı.

 

Ted Dintersmith’in eğitim alanında yatırımlar yapmasını tetikleyen en önemli ihtiyaç bilgisayarların hızla gelişen öğrenme ve iş yapma becerileri ile gelecekte birçok mesleğin ortadan kalkma riskini farketmiş olması. Ted, 2015 yılında birçok okul lideri, akademisyen ve öğrenciyle yaptığı görüşmeler neticesinde bu alanda bir belgesel yapılmasını desteklemek üzere yola çıkıyor. “Most Likely to Succeed” eğitim alanında yenilikçi yaklaşım örneklerini yaygınlaştırmak ve başka okulları da etkileyerek ilham vermek üzere hazırlanmış bir belgesel, bağışçı /sosyal yatırımcı Ted Dintersmith bu yolla eğitimin teknolojik yenilikler ile değişen iş koşullarına uygun şekilde dönüştürüleceğine inanıyor: https://vimeo.com/122502930

 

Ten Dintersmist, filmin gücüne inanarak Sundance İnstitute aracılığıyla her yıl kültürel alanda fark yaratmak isteyen yapımcı ve yönetmenleri yatırımcılarla buluşturan bir forum oluşturmuş. Sundance Catalyst sayesinde şimdiye kadar 67 filme 18milyon destek verilmiş: http://www.sundance.org/initiatives/catalyst#/

 

Ted’in erken zamanlarında desteklemeye başladığı bireyselleştirilmiş öğrenme programlarından biri de Big Picture Learning:

https://www.bigpicture.org/

 

NBA Hoops Troops, çocuklara basketbol istatistikleri üzerinden matematik öğreten bir kutu oyunu, Ted başlangıç aşamasında bu girişimi de desteklemiş. Şu anda 58.516.909 problem çözülmiş, 1.197 okulda uygulanmış, 87.122 öğrenci matematik şampiyonu olmuş: http://nbamathhoops.org/

 

İş hayatında bir girişim yatırımcısı olan Ted, hayırseverlik ve sosyal girişim alanında geliştirilen fikir ve girişimlere özellikle çok erken dönemlerinde destek olmayı tercih ediyor. Bu yolla, ileride onbinlerce kişiye ulaşma potansiyeli olan yapıların oluşmasına fırsat verdiğine inanıyor.

 

Türkiye’de de eğitime ve de tüm sosyal alana yenilikçi yaklaşımlar getirilmesini destekleyecek, risk almaya cesaret edecek sosyal etki yatırımcıların sayısının artmasını diliyorum.

Seçil Kınay

Üyelik Tarihi: 22 Şubat 2018
1 içerik
Yazarın Tüm Yazılarını Gör

İlgili Yazılar

Tüm Haberler