Tohum Otizm Vakfı Runatolia Maratonu için Çağrı Yaptı

Tohum Otizm Vakfı, Antalya’da düzenlenecek olan Runatolia’daki yardımseverlik koşusu için çağrı yaptı: “4 Mart 2018, Pazar günü 13.sü gerçekleşecek olan Antalya’nın en büyük spor organizasyonu Runatolia Uluslararası Antalya Maratonu’nda Tohum Otizm Vakfı için koşarak otizmli çocukların eğitimine katkı sağlayabilirsiniz.”

Tohum Otizm Vakfı’nın dördüncü kez katıldığı Runatolia Maratonu’nda farklı firmaları temsil eden gönüllü koşucular; koşarak veya yürüyerek, adımlarını otizmli çocuklar için atacak, maratonun öncesinde ve sonrasında, toplamda bir ay süresince sosyal çevresinden topladığı bağışlarla otizmli çocukların eğitimine katkı sağlayacak.

Otizmin bilinen tek tedavisinin erken tanı ile yoğun ve sürekli eğitim olduğuna dikkat çeken Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer “Bugün dünyada her 68 çocuktan birisi otizm riski ile doğuyor. Bu rakam her yıl artış eğilimi gösteriyor. Runatoila Maratonu’nda koşarak hem otizm konusunda farkındalık yaratabilir hem de otizmli çocuklarımızın eğitimi için bağış toplayabilirsiniz. Bu sene hedefimiz Tohum Vakfı Özel Eğitim Okulu’nda okuyan 12 otizmli çocuğumuza bir senelik eğitim bursu sağlamak. Bu anlamda sporseverleri Runatolia Maratonunda yanımızda olmaya davet ediyoruz” dedi.

Runatolia’ya kayıt olmak için tıklayın.

İyilik  Peşinde Koş platformuna üye olmak için tıklayın.

Kaynak: siviltoplum.la