Şiddetsiz Eylem Atölyesi IX: Veganlık ve Şiddetsizlik

15 Aralık 2017
Şiddetsiz Eylem Atölyesi  dokuzuncu buluşmasında bir şiddetsizlik biçimi olarak veganlığı ele alıyor. 17 Aralık Pazar günü KargArt’a düzenlenecek olan buluşmanın konukları  Hayvan Hakları İzleme Komitesi – HAKİM’den Burak Özgüner ile Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’nden vegan aktivist Özge Özgüner. Atölyenin duyurusu şöyle: Şiddetsiz Eylem Atölyesi”, direniş ve dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerde, kendi köşesinde “Ne yapabiliriz?” diye […]

Şiddetsiz Eylem Atölyesi  dokuzuncu buluşmasında bir şiddetsizlik biçimi olarak veganlığı ele alıyor. 17 Aralık Pazar günü KargArt’a düzenlenecek olan buluşmanın konukları  Hayvan Hakları İzleme Komitesi – HAKİM’den Burak Özgüner ile Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’nden vegan aktivist Özge Özgüner. Atölyenin duyurusu şöyle:

Şiddetsiz Eylem Atölyesi”, direniş ve dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerde, kendi köşesinde “Ne yapabiliriz?” diye düşünen herkesi bir araya getirmeyi amaçlıyor. Şiddetsizlik Eğitim ve Araştırma Merkezi ile Düşünce Suçu’na Karşı Girişim’in birlikte düzenlediği atölyenin ana izleğini Gene Sharp’ın “Şiddetsiz Eylemin Politiği” kitabındaki tartışma oluşturuyor: Şiddet kullanmaksızın, etkin eylem nasıl gerçekleştirilebilir?

Her ayın üçüncü pazar günü, sivil toplumun farklı alanlarından gelen, farklı eylem yöntemlerini deneyimleyen aktivistler, akademisyenler ve hukukçuların tecrübelerini aktaracağı atölyelerde, hem beraber fikir üretmek, hem de haklarımızı, kendimizi savunma yöntemlerini öğrenmek için bir araya geliyoruz.

Dokuzuncu buluşmamızda bir şiddetsizlik biçimi olarak veganlığı ele alıyoruz! Bu ayki konuşmacılarımız, Hayvan Hakları İzleme Komitesi – HAKİM‘den Burak Özgüner ile Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği‘nden vegan aktivist Özge Özgüner. Bir beslenme tercihi olmanın ötesinde veganlığın türlerarası ilişkilere ve bu ilişkilerde şiddetsizliğe yaklaşımını konuşmak üzere sizi de aramızda görmek isteriz.

Aklınızın karamsarlığını, iradenizin iyimserliğini de alıp gelin!

Etkinlik ücretsizdir.
Mekanın içki ruhsatı olduğundan 18 yaş kısıtlaması vardır.
Salon 45 kişi kapasitelidir.
Katılımcılardan müsaade almadan ses ve görüntü kaydı alınmamasını rica ederiz.
Yanınızda kalem, kağıt getirmeyi unutmayınız.

Tarih: 17 Aralık Cuma  Saat: 15:00-18:00

Adres: KargArt – Caferağa Mh., Kadife Sk. No:16, 34710 Kadıköy/İstanbul

Etkinliğin Facebook sayfası için tıklayın.