“Hangi İnsan Hakları?” LGBTİ ebeveynlerini buluşturuyor

“9. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali” dünyanın pek çok köşesinden hak ihlallerini ve mücadelelerini konu alan filmleri 13-17 Aralık’ta seyirci ile buluşturuyor. Bu sene 9. kez gerçekleşen “Hangi İnsan Hakları? Film Festivali” dünyanın pek çok köşesinden hak ihlallerini ve mücadelelerini konu alan filmleri seyirci ile buluşturuyor. 13-17 Aralık’ta İstanbul’da dört mekâna yayılan festivalde söyleşiler ve […]

“9. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali” dünyanın pek çok köşesinden hak ihlallerini ve mücadelelerini konu alan filmleri 13-17 Aralık’ta seyirci ile buluşturuyor.

Bu sene 9. kez gerçekleşen “Hangi İnsan Hakları? Film Festivali” dünyanın pek çok köşesinden hak ihlallerini ve mücadelelerini konu alan filmleri seyirci ile buluşturuyor. 13-17 Aralık’ta İstanbul’da dört mekâna yayılan festivalde söyleşiler ve çeşitli etkinler gerçekleşecek.

“İki Ülke İki Anne” ve KuirFest ile dayanışma

Festival kapsamında gerçekleşecek etkinliklerden biri de, iki farklı ülkeden LGBTİ’lerin ebeveynlerinin deneyim paylaşımına odaklanan “İki Ülke İki Anne” isimli gösterim ve söyleşi.

“Just a Normal Person/Gayet Normal Biri” filminin gösteriminin ardından Türkiye’den LİSTAG (LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Grubu) ebeveynleri ve ‘‘Gayet Normal Biri” filminin ana karakteri Sam’in annesi Camilla bir araya gelecek. Gösterimleri engellenen KuirFest’le bir dayanışma etkinliğinin de düzenleneceği buluşmada, söyleşinin moderatörlüğünü Metin Akdemir üstleniyor.

Beş gün boyunca kırka yakın film izlemenin mümkün olduğu “9. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali”nin programına ulaşmak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Ana görsel: “Just a Normal Person/Gayet Normal Biri” filminden bir sahne

Kaynak: KAOSGL