Deutsche Welle’den iki dilli gazetecilik eğitimi

Deutsche Welle iki dilli gazetecilik eğitimi için tüm dünyadan, Almanca ve çok iyi derecede İngilizce bilen, özellikle de ana dili Türkçe olan genç ve yaratıcı insanlar arıyor. Deutsche Welle’nin (DW) gazetecilik eğitimi, uluslararası bir yayın kurumunda en yüksek beklentileri karşılayan ve kapsamlı bir gazetecilik eğitimi görmek isteyen tüm dünyadan genç insanlara hitap ediyor. Radyo, televizyon […]

Deutsche Welle iki dilli gazetecilik eğitimi için tüm dünyadan, Almanca ve çok iyi derecede İngilizce bilen, özellikle de ana dili Türkçe olan genç ve yaratıcı insanlar arıyor.

Deutsche Welle’nin (DW) gazetecilik eğitimi, uluslararası bir yayın kurumunda en yüksek beklentileri karşılayan ve kapsamlı bir gazetecilik eğitimi görmek isteyen tüm dünyadan genç insanlara hitap ediyor.

Radyo, televizyon ve internet yayıncılığını kapsayan ve 18 ay süren eğitim sürecinde, geleceğin gazetecisinin ihtiyacı olan her şey öğretiliyor. Seminerler ve atölye çalışmaları aracılığıyla, ayrıca DW içindeki farklı haber merkezleri veya Washington/Moskova/Brüksel’deki muhabir bürolarında verilen bu eğitim, televizyon sunuculuğundan multimedyal hikaye anlatımına, veri gazeteciliğinden sosyal medya veya sanal gerçekliğe kadar çeşitli alanları kapsıyor. DW’de gazetecilik eğitimi görenler, tanınmış medya eğitmenleri tarafından Almanca ve İngilizce olarak eğitiliyor; sürekli yenilikçi ve uluslararası projelerin içinde yer alıyorlar.

DW Volontariat Ausschreibung Fotos (DW Akademie)DW’nin iki dilli gazetecilik eğitimi alan genç yetenekleri Berlin mentrosunda çekimde

Başvuru için, ilk gazetecilik deneyimlerinin kazanılmış olmasının yanı sıra üniversite diploması veya meslek eğitimi şartı aranıyor. Gazeteci olmak isteyen teknik/bilişim teknolojileri, iktisadi bilimler veya fen bilimleri mezunları da başvuruda bulunabilir!

Başvurularda aşağıdaki dil bilgileri aranıyor:

• DW’nin yayın dillerinden birini (özellikle Türkçe, Rusça, Farsça, Svahili ve Hausaca) ana dili olarak konuşmak, ayrıca işte kullanabilecek seviyede çok iyi İngilizce ve temel Almanca bilgilerine hakim olmak.

• Ana dili İngilizce olanlar için iyi derecede Almanca bilmek.

• Ana dili Almanca olanlar için işte kullanabilecek seviyede mükemmel İngilizce bilgilerine hakim olmak.

DW Volontariat Ausschreibung Fotos (DW Akademie)DW’nin iki dilli gazetecilik eğitimi alan genç gazetecileri

Eğitim dönemi Eylül 2018’de başlıyor, eğitim Bonn ve Berlin’de verilecek. Başvurular 1 Aralık 2017 ile 29 Ocak 2018 arasında online başvuru form üzerinden yapılabilir.

Tüm bilgiler ve online başvuru:

http://www.dw.com/de/dw-akademie/volontariat/s-11881

DW, multimedyal yatkınlığı olan, yaratıcı ve kendi fikirlerini hayata geçirebilen zihinlerin başvurularını sevinçle bekliyor.