“Queer Şifa Kampı” insan hakları savunucularını bekliyor

İnsan hakları savunucularının psiko-sosyal olarak desteklenmesi amacıyla düzenlenen Queer Şifa Kampı’na son başvuru 2 Eylül Salı. Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği, insan hakları savunucularının psiko-sosyal olarak desteklenmesi ve hak savunucularının güvenlik kapasitesinin arttırılması amacıyla 18-21 Eylül tarihleri arasında İzmir’de “Queer Şifa Kampı” düzenliyor. Dört günlük bir eğitim çalışması olarak kurgulanan kamp, öncelik toplumsal cinsiyet/LGBTİ hakları/queer […]

İnsan hakları savunucularının psiko-sosyal olarak desteklenmesi amacıyla düzenlenen Queer Şifa Kampı’na son başvuru 2 Eylül Salı.

Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği, insan hakları savunucularının psiko-sosyal olarak desteklenmesi ve hak savunucularının güvenlik kapasitesinin arttırılması amacıyla 18-21 Eylül tarihleri arasında İzmir’de “Queer Şifa Kampı” düzenliyor.

Dört günlük bir eğitim çalışması olarak kurgulanan kamp, öncelik toplumsal cinsiyet/LGBTİ hakları/queer alanında faaliyetler yürüten hak temelli sivil toplum örgütlerinde çalışmalar yürüten insan hakları savunucularına olmak üzere herkesin başvurusuna açık.

Queer Şifa Kampı’nı tamamen bir sosyal sorumluluk projesi olarak tasarlayan Siyah Pembe Üçgen, kampın herhangi bir kazanç ve kar amacı güden bir çalışma olmadığına dikkat çekiyor.

Neden Queer Şifa Kamp?

Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği, Türkiye’de insan hakları savunucularının farklı türden baskılar altında çalıştığını ve zamanla bu baskının savunucu kişiyi ya da yürüttüğü savunuculuk faaliyetini sekteye uğratabileceğini belirtiyor. Önemsenmeyen ve kalıcı olarak düzeltilmeyen bu baskıların, sonrasında depresyon, çaresizlik ve tükenmişlik gibi çeşitli psikolojik durumların yaşanabileceğine dikkat çeken Dernek bu kamp ile insan hakları savunucularının psiko-sosyal olarak desteklenmesi ve bu desteği nasıl devam ettirecekleri hususunda paylaşımlarda bulunmaları suretiyle kişisel ve örgütsel güvenlik stratejilerine destek olmayı amaçladıklarını belirtiyor.

Queer Şifa Kampı’nda sizi neler bekliyor?

Tüm Türkiye’den yaklaşık 30-40 kişiden oluşan insan hakları savunucularının katılacağı 4 günlük bir eğitim kampı olan Queer Şifa Kampı’nda, travma ile mücadele teknikleri, şiddetsiz iletişim antrenmanları, öz savunma çalışmaları, kişisel rahatlama, yoga ve meditasyon alanlarına yönelik atölye çalışmaları yapılacak.

Nasıl Katılabilirsiniz?

18-21 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Queer Şifa Kampı’na katılmak için 2 Eylül Çarşamba günü, saat 18:00’e dek başvuru formunu doldurmanız gerekiyor. Tümü ücretsiz olan eğitimlere katılım başvurusunu yapmak ve/veya yol, yemek ve konaklama masraflarına destek talebinde bulunmak için formun mutlaka doldurulması gerekiyor.

Queer Şifa Kampı, Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’nin İnsan Hakları Savunucuları için Psikososyal Destek ve Güvenlik Eğitimi çalışmaları altında düzenleniyor. Kamp, Sivil Düşün AB Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile hazırlandı.

Kaynak: KaosGl