Kadınlarla yeni bir barış gündemi mümkün mü?

21 Nisan 2017
Barış için Kadın Girişimi, tüm kadınları “barışı” tartışmaya davet ediyor. Barış için Kadın Girişimi’nin çağrısı şöyle: Savaşın boyutlarının her geçen gün arttığı, etkisinin her geçen gün çeşitlendiği bir dünyada barışı, şiddetsizliği ve adaleti konuşmak giderek zorlaşıyor. Barış sözünün ve eyleminin anlamsızlaşması savaşın hem bir sonucu, hem de bir yöntemi. Halbuki şiddet, yerinden edilmeler, yeni savaş teknolojileri, kimyasal […]

Barış için Kadın Girişimi, tüm kadınları “barışı” tartışmaya davet ediyor. Barış için Kadın Girişimi’nin çağrısı şöyle:

Savaşın boyutlarının her geçen gün arttığı, etkisinin her geçen gün çeşitlendiği bir dünyada barışı, şiddetsizliği ve adaleti konuşmak giderek zorlaşıyor. Barış sözünün ve eyleminin anlamsızlaşması savaşın hem bir sonucu, hem de bir yöntemi. Halbuki şiddet, yerinden edilmeler, yeni savaş teknolojileri, kimyasal saldırılar ve sınırlar, barış üzerine yeniden düşünmeyi ve eylemeyi gerektiriyor. Savaştan anladığımız ve savaş olarak yaşadığımız değiştikçe barış üzerine eylemeyi de yeniden anlamlandırma ihtiyacı artıyor. Ancak bunu yaparak barış konusundaki sessizliğin büyümesini engelleyebiliriz.

Barış için Kadın Girişimi olarak tüm kadınları iç siyaset, diplomasi ve sıcak savaşın ayrı ayrı çatışmalar ürettiği, kutuplaşmanın etkisinin sokağı daha çok sardığı, seçimlerin ve sandıkların toplumsal gerilimi farklı biçimlerde arttırdığı, yükselen ve susturulan sesleri belirlediği bir dönemde barışı konuşmaya davet ediyoruz.

Kadınlar olarak savaşa ve barışa dair neler konuşmalıyız? Özlediğimiz barışın anlamı nasıl değişti? Konuştuğumuz alanları nasıl genişletebiliriz? Birbirimizle temasımızı koruyarak savaşın hayatlarımızın üzerindeki etkisini nasıl azaltabiliriz? Savaşın atmosferi kuşattığı bir dünyada bildiğimiz, kurduğumuz hayatları nasıl sürdürebilir ve çoğaltabiliriz?

22 Nisan Cumartesi günü saat 13.00’te Feminist Mekan’da,  referandum sürecinin ertesinde savaşa karşı nasıl bir hat kurabileceğimizi birlikte tartışıyoruz.

Adres: Katip Mustafa Çelebi Mah. Tel Sok. No: 20/3 Beyoğlu – İstanbul

Barış için Kadın Girişimi