Kaos GL Medya Okulu’na başvurular başladı!

Kaos GL Derneği’nin, internet gazetesi KaosGL.org ve Kaos GL Dergisi gönüllü muhabir ve yazar ağını güçlendirmek, LGBTİ’leri kendi hikayelerini yazmaya teşvik etmek, hak temelli haberciliği yaygınlaştırmak için düzenlediği Medya Okulu bu yıl mayıs ayında Ankara’da yapılacak. 11-12 Mayıs tarihlerinde yapılacak Medya Okulu’nda temel haber yazım teknikleri, haberin unsurlarının yanı sıra hak temelli habercilik ve KaosGL.org […]

Kaos GL Derneği’nin, internet gazetesi KaosGL.org ve Kaos GL Dergisi gönüllü muhabir ve yazar ağını güçlendirmek, LGBTİ’leri kendi hikayelerini yazmaya teşvik etmek, hak temelli haberciliği yaygınlaştırmak için düzenlediği Medya Okulu bu yıl mayıs ayında Ankara’da yapılacak.

11-12 Mayıs tarihlerinde yapılacak Medya Okulu’nda temel haber yazım teknikleri, haberin unsurlarının yanı sıra hak temelli habercilik ve KaosGL.org yayın ilkeleri de tartışılacak.

Nasıl katılabilirim?

2016 yılında Bursa, Denizli, İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin ve Bodrum’da yapılan “İnsan Haklarının İzlenmesi İçin Medya Okulu” programının devamı olan etkinliğe daha önce Medya Okulu’na katılmamış kişiler katılabilir.

Etkinliği takip etmek isteyen kişilerin iletişim bilgileri ve neden katılmak istediklerini anlatan kısa bir metinle 21 Nisan Cuma günü’ne kadar web@kaosgl.org adresine “Medya Okulu” konu başlığıyla mail atması gerekiyor. Ankara dışından Medya Okulu’na katılmak isteyen kişilerin ulaşım ve konaklama masrafları Kaos GL tarafından karşılanacak. Okulun tam programı katılımcılar ile paylaşılacak.

Medya Okulu’na katılan kişiler, 12 Mayıs günü Kaos GL Medya İzleme ve Raporları Çalıştayı’na ve 13-14 Mayıs’ta yapılacak Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma etkinliklerine de katılabilecek.

Medya Okulu bu yıl temel habercilik eğitiminin ardından sonbaharda KaosGL.org muhabir ve yazarlarının katılımıyla “özel haber”, “dijital güvenlik”, “video aktivizm”, “yaratıcı yazarlık” atölyeleri ile devam edecek.

Medya Okulu hakkında

2007 yılından bu yana gönüllü muhabir ağı eğitimleri ile ülke genelinde yerel LGBTİ haberciliğini güçlendiren, LGBTİ gündemini hak temelli habercilikle aktarmak için yayıncılık yapan KaosGL.org haber portalı 2015 yılında yaptığı Yeni Medya Okulu ile bu çalışmalarını sosyal medyaya da taşımıştı. 2016 yılında ise 7 şehre yayılan üç aşamalı “İnsan Haklarının İzlenmesi İçin Medya Okulu” ile hem habercilik deneyimi hem de sosyal medya kullanım becerileri LGBTİ hak savunucularına aktarılmıştı.

Kaos GL’nin Medya Okulu’na katılan kişiler KaosGL.org’ta haber ve yazıları ile şehirlerindeki LGBTİ gündemlerini görünür kılma imkanı buluyor. Yanı sıra medya eğitimi alan LGBTİ aktivistleri bu sayede başka yayın organlarında da yazmak için kendilerini geliştirebiliyor.