Din ve İnanç Özgürlüğü Alanında Desteklenen STK’lara Video Çekim Çağrısı

Avrupa Komisyonu Kalkınma ve İşbirliği Genel Müdürlüğü (DG DEVCO), çalışmalarını dinler arası diyalog/ işbirliği ve/veya Din veya İnanç Özgürlüğü (FORB) alalarında Avrupa Birliği fonlarıyla yürüten sivil toplum kuruluşlarına, çalışmalarını anlatacağı videolar üretebilmeleri için çağrıda bulundu. Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden, din ve inanç çeşitliliği konularında yollanabilecek başvuruların aşağıdaki kriterlerden en az 3’ünü içermesi gerekiyor: Çalışmanın açıklaması […]

Avrupa Komisyonu Kalkınma ve İşbirliği Genel Müdürlüğü (DG DEVCO), çalışmalarını dinler arası diyalog/ işbirliği ve/veya Din veya İnanç Özgürlüğü (FORB) alalarında Avrupa Birliği fonlarıyla yürüten sivil toplum kuruluşlarına, çalışmalarını anlatacağı videolar üretebilmeleri için çağrıda bulundu.

Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden, din ve inanç çeşitliliği konularında yollanabilecek başvuruların aşağıdaki kriterlerden en az 3’ünü içermesi gerekiyor:

  • Çalışmanın açıklaması ve neden önemli olduğunun belirtilmesi,
  • Yaratıcı çözümler ile uygulanan ya da öngörülen çalışmaların öne çıkarılması ve çalışma stratejisi/yaklaşımının anlatılması,
  • Çalışma sonuçlarının veya sürecinin belirtilmesi ve beklenen etkinin paylaşılması,
  • Çalışma sırasında karşılaşılan temel sorunların sunulması,
  • Çalışma ile, ileride ulaşılması istenen hedefin öne çıkarılması.

Yollanan 2 – 3 dakikalık videolar arasından en çok 6 adet video seçilecek ve seçilen çalışmalardan birer temsilci Avrupa Günü etkinlikleri çerçevesinde Brüksel’de konuk edilecek.

İngilizce ve Fransızca dilinde çekilmiş videoların tercih sebebi olduğu çağrıda, herhangi bir dilde çekilen videolar da değerlendirmeye alınacak.

Videoların yollanması için son tarih 31 Mart 2017.

İngilizce dilinde yayınlanan çağrı metnine ulaşmak için buraya tıklayınız.

Teknik detaylar, çekim şartları ve seçim süreci ile ilgili detaylı bilginin olduğu dosyaya ulaşmak için buraya tıklayınız.

Başvuru gerçekleştirmek isteyen adayların videolarını sisteme yükleyecekleri web sitesine ulaşmak için buraya tıklayınız.