Trans Kadınların “Alternatif” İş Deneyimleri

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) bünyesinde ILGA Europe desteği ile gerçekleştirilen “Trans Kadınların ‘Alternatif’ İş Deneyimleri” araştırma projesi trans kadınların iş hayatında var olabilmelerinin yolları, bireysel stratejiler, sosyo-ekonomik faktörler ve LGBTİ hareketi ile kurulan ilişkiyi irdeliyor. Araştırma projesinin sunumu 14 Ocak’ta Dünya’da Mekan’da gerçekleştirilecek. Dünyada Mekan’da sürdürdüğümüz güvencesizlik tartışmalarına SPoD’un son […]

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) bünyesinde ILGA Europe desteği ile gerçekleştirilen “Trans Kadınların ‘Alternatif’ İş Deneyimleri” araştırma projesi trans kadınların iş hayatında var olabilmelerinin yolları, bireysel stratejiler, sosyo-ekonomik faktörler ve LGBTİ hareketi ile kurulan ilişkiyi irdeliyor. Araştırma projesinin sunumu 14 Ocak’ta Dünya’da Mekan’da gerçekleştirilecek.

Dünyada Mekan’da sürdürdüğümüz güvencesizlik tartışmalarına SPoD’un son bir yıldır saha araştırmasını sürdürdüğü ‘Trans Kadınların Alternatif İş Deneyimleri’ araştırması sunumu ve ardından gerçekleşecek söyleşi ile devam ediyoruz.
Araştırma örnekleminde her ne kadar seks işçiliği yapan trans kadınlar olsa da katılımcıların bu iş kolu dışındaki deneyimlerine ve anlatılarına yoğunlaşıldı. Trans kadınların seks işçiliği hariç çalışma hayatının diğer alanlarında da temsiliyetinin olduğunu göstermek ve bu alanlarda yaşadıkları problemleri de görünür kılmayı amaçlamaktadır.

Trans kadınların eğitim geçmişleri, istihdam edilme süreçleri, çalışma hayatında karşılaştıkları sorunlar, cinsiyet geçiş süreci, askerlik konularını odağına alan Trans Kadınların Alternatif İş Deneyimleri araştırma projesi hakkında detaylı bilgi için transkadinlarinistihdami.org

Etkinlik hakkında detaylı bilgi için facebook.com/events