Kanserli Çocuk Ailelerini Bilgilendirme Portalı

17 Ağustos 2016
MAPFRE Vakfı (Fundación MAPFRE) ve Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) işbirliğinde hayata geçirilecek “Kanserli Çocuk Ailelerini Bilgilendirme Portalı”  projesi Mayıs 2016’da başladı. Proje kapsamında oluşturulacak Kanserli Çocuk Ailelerini Bilgilendirme Portalı ile ailelerin çocuklarının hastalığıyla daha bilinçli ve bilgili olarak mücadele etmesi ve en doğru bilgileri doğru kaynaklardan öğrenmesi hedefleniyor. Portalda ebeveynlere çocuklarının hastalıklarının gelişim süreci ve tedavinin aşamaları, […]

MAPFRE Vakfı (Fundación MAPFRE) ve Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) işbirliğinde hayata geçirilecek “Kanserli Çocuk Ailelerini Bilgilendirme Portalı”  projesi Mayıs 2016’da başladı.

Proje kapsamında oluşturulacak Kanserli Çocuk Ailelerini Bilgilendirme Portalı ile ailelerin çocuklarının hastalığıyla daha bilinçli ve bilgili olarak mücadele etmesi ve en doğru bilgileri doğru kaynaklardan öğrenmesi hedefleniyor.

Portalda ebeveynlere çocuklarının hastalıklarının gelişim süreci ve tedavinin aşamaları, çocukta meydana gelen bedensel ve duygusal değişimler ve bunlarla baş etme yöntemleri, travma nedeniyle çocukta oluşabilecek psikolojik tepkiler, hasta çocuk bakımı, beslenme, hijyen, bireysel güçlenme gibi konulardan oluşan eğitim içerikleri yer alacaktır. Bu içerikler canlı seminerler, okuma metinleri, videolar olarak portalda yayınlanacaktır.

Sağlıklı ve doğru bir şekilde bilgilendirme yaparak, çocuğa bakım veren ebeveynlerin tedavi sürecine dair bilgi ve becerilerini geliştirerek kendilerine olan güvenlerini arttırmak, çocuğun tedavisine olumlu katkı sağlamak, ailenin tedavi sürecine adaptasyonunu güçlendirmek ve çocuk ile ebeveynlerde oluşması muhtemel psiko-sosyal problemleri önleyebilmek de projenin hedefleri arasındadır.

Projeyi geliştirmek adına düzenlediğimiz anketimiz için tıklayın