Memleketimden hayvansever manzaraları

14 Aralık 2015
Hayvanlara yapılan kötü muamele haberleri vicdanınızın sızlatıyor değil mi? Bu sızlamaya kısa bir ara verip DHA’dan derlediğimiz, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden hayvanlara yardım haberlerine göz atabilirsiniz. Türkiye’de hayvan hakları konusunda da bardağın yarısı dolu. ÇOCUKLARIN DİKKATİ YAVRU KÖPEKLERİ KURTARDI Denizli Haytan Mahallesi’nde evin bahçesinde oynayan çocuklar, yavru köpek sesleri duydu. Bahçeyi araştıran çocuklar, yaklaşık 3 metre […]

Hayvanlara yapılan kötü muamele haberleri vicdanınızın sızlatıyor değil mi? Bu sızlamaya kısa bir ara verip DHA’dan derlediğimiz, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden hayvanlara yardım haberlerine göz atabilirsiniz. Türkiye’de hayvan hakları konusunda da bardağın yarısı dolu.

ÇOCUKLARIN DİKKATİ YAVRU KÖPEKLERİ KURTARDI

Denizli Haytan Mahallesi’nde evin bahçesinde oynayan çocuklar, yavru köpek sesleri duydu. Bahçeyi araştıran çocuklar, yaklaşık 3 metre derinliğindeki kuyunun dibinde 4 yavru köpek olduğunu gördü. Çocuklar bunu ailelerine anlattı. Bunun üzerine aileler durumu, itfaiyeye bildirdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Çivril İtfaiye Şubesi ekipleri, kuyunun dibindeki enikleri merdivenle inerek kurtardı.

Kurtarma operasyonunu meraklı gözlerle izleyen çocuklar, 4 yavru köpeğin kuyudan çıkarılmasıyla sevindi. Kurtarma operasyonunu yapan itfaiye erleriyle fotoğraf çektiren çocuklar, yavru köpekleri de bir süre sevdi. İtfaiye yetkilileri, kuyunun yaklaşık 3 metre derinliğinde olduğunu, bir köpeğin bu derinlikte doğum yapmasının mümkün olmadığını belirterek, yavru köpeklerin bir şekilde kuyuya düştüğünü tahmin ettiklerini söyledi.

TELLERE TAKILIP YARALANAN KIZIL ŞAHİNE OPERASYON

Amasya’nın Merzifon Havalimanı’nın etrafını çevreleyen güvenlik tellerine çarpıp sıkışan kızıl şahine güvenlik görevlileri sahip çıktı. Sıkıştığı tellerden kurtarılan şahin, Amasya Milli Parklar Müdürlüğü ve Merzifon Belediyesi ekiplerine haber verilerek teslim edilmek istendi. Sahip çıkılmaması üzerine Merzifon Orman İşletme Şefi Erhan Çotur devreye girdi. Çotur’un görevlendirdiği ekipler tarafından havalimanından alınan şahin, tedavi ettirilmek için Amasya’ya gönderildi.

SOSYAL MEDYADAN HABERLEŞİP SOKAK HAYVANLARINI BESLEDİLER

Çorum’da sosyal medya üzerinden ‘Sokak Hayvanlarını Birlikte Doyuralım’ kampanyası başlatan bir grup hayvansever, Çorum Belediye Çöplüğü’ndeki başıboş köpekleri topladıkları yiyeceklerle besleyip sağlık hizmeti verdi. Sokak hayvanları için yardım toplayan gruba, Çorum Belediyesi Hayvan Barınağı Veteriner İşleri Müdürlüğü görevlileri de destek oldu. Çöplüğe giden hayvanseverler ve belediye görevlileri sokak köpeklerini doyururlarken, Veteriner İşleri Müdürlüğü görevlileri Vedat Palamut ve Bekir Şerit ise yaralı hayvanlar için sağlık hizmeti verdi.

Grup adına konuşan Mustafa Bozkurt, “İnsanlarda yanlış bir algı var ki buradaki hayvanlar çöplükte ve nasılsa yiyecek bir şeyler bulurlar diye düşünüyorlar. Ancak etrafımıza baktığımızda buradaki hayvanların belediye ve gönüllüler olmasa yiyebileceği hiçbir şey yok. Gönüllüler olarak halkımızdan bu konuda daha duyarlı olmasını bekliyor ve talep ediyoruz. Ummadığımız kadar büyüdüğümüzü düşünüyorum. 15’er kiloluk 9 çuval mama, 30 kilo tavuk kemiği, süt gibi malzemeleri buradaki köpekler için 25 kişinin desteğiyle getirdik. Aramızda işleri nedeniyle katılamayan arkadaşlar da var. Umuyoruz ki devamlılığı da gelir” dedi.

DİREKTE MAHSUR KALAN KEDİ İÇİN SEFERBERLİK

Çorum’un Bahabey Caddesi İpekli Evler Bölgesi’nde elektrik direğine tırmanan kedi, inemeyince direkte mahsur kaldı. Kediyi direkte gören vatandaşlar itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Kediyi kurtarmak için elektrik direğinin tepesine yaklaşan görevliler, kediyi yakalamakta zorluk çekti. Yaklaşık 10 dakika süren operasyon sonunda ekipler kediyi bulunduğu yerden kurtardı. Saatlerce direkte mahsur kalan kedi, yere iner inmez koşarak ortadan kayboldu.

Etiketler