STK’lara faydalı 10 altın Twitter tüyosu

30 Eylül 2015
Sesini duyurmak ve kamuoyu oluşturmak için çaba harcayan STK’lar için sosyal medyayı etkin kullanma klavuzu. Malum, sosyal medya insanların ve kurumların fikirlerini paylaşma ve birbirleriyle etkileşime girme yollarını kökten değiştirdi. Sesini duyurmak ve kamuoyu oluşturmak için çaba harcayan sivil toplum kuruluşları için de sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanabilmek, önem kazandı. İşte, STK’lar için 10 […]

Sesini duyurmak ve kamuoyu oluşturmak için çaba harcayan STK’lar için sosyal medyayı etkin kullanma klavuzu.

Malum, sosyal medya insanların ve kurumların fikirlerini paylaşma ve birbirleriyle etkileşime girme yollarını kökten değiştirdi. Sesini duyurmak ve kamuoyu oluşturmak için çaba harcayan sivil toplum kuruluşları için de sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanabilmek, önem kazandı. İşte, STK’lar için 10 altın Twitter tüyosu…

1. Gelişmelerden haberdar olun

Twitter’a kayıt olduktan ve STK’nız için doğru ismi, profil fotoğrafını ve arka planı seçtikten sonra, alanınızla ilgili bir tarama yapın. İşe alanınızla ilgili en yeni gelişmelerden ve tartışmalardan haberdar olarak başlayın.

2. Gerekli hesapları takibe alın

Alanınızın en ilham verici ve ilgi çeken hesaplarını bulun ve takibe alın. Aynı zamanda arkadaşlarınıza ve meslektaşlarınızı da takip edebilirsiniz. Bu, amacınızın daha fazla görünür olması konusunda size yardımcı olacaktır. Bunun için tweepi.com aracını kullanabilirsiniz.

3. Hesabınızı kişiselleştirin

Profilinize açıklayıcı bir biyografi ve ilgili bir link ekleyin ve sayfanızı sizi takip etmesini istediğiniz Twitter hesapları için kişiselleştirin. Twitter’da kısaca biyografinizi yazabileceğiniz yeterli bir alan var, bu alanı kullanın. Ne yaptığınızı ya da eğer bir kurum veya kuruluşu temsil ediyorsanız yaptığınız aktiviteleri yazın.

4.  Kendinize uygun bir ses seçin

Belki uygun ve ucu açık sorular sorarak bir tartışmaya ilham vermek ya da bir konu hakkında bilgi vermek istiyorsunuz. Bunları yaparken hangi tonu kullanacağınız size kalmış, ama ‘bağıran’ ve ‘avare’ olmaktan kaçının.

5. Takipçi sağlayan servisleri unutun

Twitter’da çok fazla sayıda takipçi sağlayan birçok servis var, bunları unutun. Çünkü ihtiyacınız olan şey nicelik değil, nitelik olmalı. Duyurmak istediğiniz mesajınızı yayacak 100 destekçi, sizi dinlemeyen ve sadece retweet yapan 50.000 takipçiden çok daha iyidir.  Bunu sağlamanın yolu ise aktif olmak ve konunuzla alakalı ve ilgi çekici tweetler atmaktan, takipçilerinizle iletişim kurup karşılık vermekten geçiyor.

6. Takipçilerinizle iletişim kurun

Twitter her gün milyonlarca tweet ile dolup taşıyor, sizinkilerin sayıldığından emin olun. Eğer ilgi çekici şeyler paylaşırsanız, insanlar onun hakkında konuşmak isteyecektir. Twitter bir karşılıklı haberleşme mecrası, birileri sizinle konuşmak isterse ya da size soru sorarsa şaşırmayın.

7. Attığınız tweetleri sık sık gözden geçirin

Bazen kendinizi tweet atmaya o kadar kaptırırsınız ki, attığınız tweetin kalitesini kontrol etmeyi unutursunuz. Bu sebeple, arada bir önceden attığınız tweetleri görmek için profil sayfanızı kontrol edin ve bu tweetlerin ne kadar esprili, ilgi çekici ya da bilgilendirici olduğunu değerlendirin. Bunu yaparak tweetlerinizi daha değerli hale getirebilir, düzeltebilir ve geliştirebilirsiniz.

8. Bir Twitter istemcisi kullanın

Twitter’ı kendiniz için ne kadar kolay kullanılabilir hale getirirseniz, o kadar sık tweet atarsınız. Twitter’ınızı düzenlemenize ve takip etmenize yardımcı olabilecek birçok Twitter istemcisi mevcut, size uygun olanı seçebilirsiniz.

9. Yenilikçi ve yaratıcı olun

Bir STK olarak, takipçileriniz sizin söyleyeceklerinizle gerçekten ilgilenir ve sizden bir şey duymak isterler. En son çıkan bir makaleyi paylaşmak ya da son dedikoduları retweet etmek çok yaygın olsa da takipçileriniz için tweetlerinize biraz yaratıcılık ve daha fazla bilgi eklemeniz gerekir.

10. Hashtagleri takip edin, hashtag oluşturun

Twitter’da çoğunlukla başına # konan kelimeler göreceksiniz, bunlar Twitter’da ‘hashtag’ olarak bilinir ve insanları konu etrafında birleştirir. Tweetlerinizi hashtagle paylaştığınız zaman diğerlerinin bu konuyu takip etmelerini kolaylaştırabilirsiniz.