17’nci Kuş Konferansı başlıyor

24 Haziran 2016
Kuşların dünyasını anlamak ve paylaşmak için 90’ların sonunda kuş araştırmacılarının ve gözlemcilerinin birlikte başlattığı konferanslar zinciri, aradan geçen süreçte hala devam ediyor. Doğa Derneği’nin 17. Türkiye Kuş Konferansı bu yıl ilk kuş gözlemcilerden bu güne tüm nesilleri birbiriyle buluşturmak için 24-26 Haziran’da, Beypazarı Ankara’da gerçekleşiyor. 17’nci Türkiye Kuş Konferansı, elli yılını Anadolu’nun doğasını korumaya adayan, […]

Kuşların dünyasını anlamak ve paylaşmak için 90’ların sonunda kuş araştırmacılarının ve gözlemcilerinin birlikte başlattığı konferanslar zinciri, aradan geçen süreçte hala devam ediyor. Doğa Derneği’nin 17. Türkiye Kuş Konferansı bu yıl ilk kuş gözlemcilerden bu güne tüm nesilleri birbiriyle buluşturmak için 24-26 Haziran’da, Beypazarı Ankara’da gerçekleşiyor.

17’nci Türkiye Kuş Konferansı, elli yılını Anadolu’nun doğasını korumaya adayan, kelaynakların, yaban koyunlarının ve pek çok sulakalanın korunmasını sağlayan Tansu Gürpınar’ın katılımıyla gerçekleşecek. Doğa Derneği, “Konferansın bu bölümünü geçmiş ve gelecek arasındaki bağları güçlendirmek ve unutmaya başladığımız tarihimizi hatırlamak için ayırdık. Bugünkü doğa koruma hareketinin daha başlangıç yıllarında verdiği emek ve özveri için Tansu Gürpınar’a teşekkür ederiz” diyor.

dogakonf1

36 kuş gözlemcisi ve araştırmacı konuşma yapacak

Konferansta, 1950’lerden bugüne, henüz Türkiye’de doğa koruma ve kuş araştırmaları emeklerken başlayan yolculuğun günümüzü nasıl şekillendirdiğini anlamak için uzun sohbetler edilecek.

36 kuş gözlemcisi ve araştırmacının konuşma yapacağı konferans yedi tematik oturumdan oluşuyor. Konferansın oturum başlıkları arasında Önemli Kuş Alanları, yırtıcı kuşlar, kelaynaklar, kuş gözlem ağı, doğa kültüründe kuşlar, kırmızı liste ve doğa koruma stratejileri gibi çok farklı konular yer alıyor.

Kelaynak özel oturumunda 1970’li yıllarda ilk kelaynak koruma programını başlatan Tansu Gürpınar ve Udo Hirsch ile günümüzde kelaynak programlarını Türkiye ve Suriye’de yürüten Can Yeniyurt, Turan Çetin ve Mahmoud Shaiesh ilk defa bir araya gelerek kelaynağın son elli yılına ışık tutacak. Diğer bir özel oturumda ise Türkiye’nin Önemli Kuş Alanlarını (ÖKA) tanımlayan Murat Yarar ve Gernant Magnin ile Önemli Doğa Alanları (ÖDA) kavramını tanımlayan Güven Eken ve Dicle Tuba Kılıç aynı masada konuşacaklar. Son 18 yıllarını akbabaları korumaya adayan Bulgaristan Kuşları Koruma Kurumu (BSPB) uzmanları ise Balkanlar’daki tecrübeleri aktaracak.

Konferansın son günü 26 Haziran’da Nallıhan Tepeleri ve Köroğlu Dağları’nda gerçekleşecek kuş gözlem yolculuğuna katılmak için son başvuru tarihi 20 Haziran.

Başvuru formunu doldurmak için tıklayınız

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız