Cibali Tütün Fabrikası’nda Çalışmış Kadınların Deneyimleri

Rezan Has Müzesi tarafından her ay düzenlenen Cibali Sohbetleri bu ay “Ben Buradayım”: Cibali-Tekel Tütün ve Sigara Fabrikası’nda Çalışmış Kadınların Deneyimleri” başlığıyla devam ediyor.

Cibali Sohbetleri, Mart ayında Kadir Has Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Eser Selenve Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Araştırmaları Merkezi Direktörü Mary LouO’Neil’ıkonuk ediyor. 26 Mart Salı günü 16:00’da düzenlenecek sohbette, Cibali-Tekel Tütün ve Sigara Fabrikası’nda Çalışmış Kadınların Deneyimleri konusu ele alınacak.

Cibali Tekel Tütün ve Sigara Fabrikası’nda çalışmış kadınların iş ve gündelik yaşam deneyimlerini belgeleyen sözlü tarih çalışmasının konusu, Türkiye’de kadın iş gücünün görünmezliği ve Cibali Tekel Tütün ve Sigara Fabrikası’nda çalışarak, bu mekânı var eden kadınların emekleri olacak.

Ana hedefi kadınların hikayelerini, mekânın tarihsel önemi ile birleştirerek sunmak olan çalışma, çeşitli alanlardan araştırmacılara bilgi-belge ve uluslararası kadın hareketine katkı sağlayarak fabrikada çalışmış kadınların hikayelerini de gün ışığına çıkaracak.

*Etkinlik ücretsiz ve herkesin katılımına açıktır.

www.rhm.org.tr

www.facebook.com/RezanHasMuseum

İlgili Yazılar

Tüm Haberler