Güldünya’dan Yeni Çocuk Kitabı: Bu Oğlan Süslenmeyi Çok Seviyor

Sınıf arkadaşları, süslenmeyi seven Morris’le alay ediyor ama o bununla baş etmenin yolunu bulacak. Gökkuşağı Listesi’nde bulunan "Morris Micklewhite ve Turuncu Elbise" Güldünya Yayınları’ndan çıktı.

Christine Baldacchino’nun, “farklı olanın cesaretini ve yaratıcılığını” anlattığı, Morris Micklewhite ve Turuncu Elbise başlıklı çocuk kitabı Güldünya Yayınları’ndan çıktı.

Isabelle Malenfant’ın çizimlerinin eşlik ettiği öykü, sınıf arkadaşlarının, süslenmeti sevdiği için alay ettikleri Morris’i konu alıyor.

Amerikan Kütüphaneler Birliği’nin Gökkuşağı Listesi’nde bulunan bu kitap ABD’nin prestijli kitap dergisi Kirkus tarafından yılın en iyi kitapları arasında gösterildi.

Kitap, 1971’den bu yana ABD’de İngilizce yayınlanan ve LGBTİ deneyimlerini konu alan kitaplara verilen Stonewall Kitap Ödülleri’nden Stonewall Çocuk ve Genç Yetişkin Edebiyatı Onur Ödülü’ne de layık görüldü.

Morris Micklewhite ve Turuncu Elbise, küçük bir çocukken aldığı eğitim sayesinde tasarıma ilgi duymaya başlayan, grafik sanatçısı ve web tasarımcısı Christine Baldacchino’nun ilk kitabı. Kedileri ve turuncu rengini seven yazar, kocasıyla birlikte Toronto’da yaşıyor.

Bu güzel öyküyü resimleyen Isabelle Malenfant ise bugüne kadar 20’ye yakın çocuk kitabını resimledi. Quebec’in kuzeyinde, altın madenlerinin ve göllerin arasında yer alan Val d’Or kentinde doğan çizer, Montreal’deki Quebec Üniversitesi grafik tasarım bölümünü bitirdi.

Kaynak: Bianet

İlgili Yazılar

Tüm Haberler