No Estamos Todas ‘Hepimiz Burada Değiliz’ ağı Özgecan Aslan’ı çizdi

No Estamos Todas ağı Meksika'da ve dünyada öldürülen kadınların anısına Instagram hesaplarından kadınların hikayelerini içeren illüstrasyonlar paylaşıyor. 4 Eylül'de paylaşılan illüstrasyon Özgecan Aslan'ın.

No Estamos Todas (Hepimiz Burada Değiliz), Meksikalı iki kadın ressamın sosyal medyada cinayet mağduru kadınların anısına başlattıkları bir kampanya. Çeşitli ülkelerden kadın ressamların da destek verdiği No Estamos Todas ağı, İnstagram hesapları üzerinden öldürülen kadınların hayatlarının biricik ve değerli olduğunu hatırlatan illüstrasyonlar paylaşıyorlar.

Türkiye’deki takipçilerden, ‘Türkiye’deki kadınlar için de çizer misiniz?’ sorusuna No Estamos Todas’un cevabı: “Belki hepsini tasvir edemeyebiliriz ama lütfen hikayeyi, ismini ve kadının yaşını bize gönderirken ‘Özgür hissedin’. Adalet ve adalet” oldu.

Türkiye’den ilk paylaşılan Özgecan Aslan’ın illüstrasyonunu Merve Tuba Tanok çizdi. No Estamos Todas illüstrasyonu “Hepimiz burada artık değiliz, Özgecan’ı özlüyoruz 11/02/15 – Türkiye – 20 yaşındaydı” ifadeleriyle paylaştı.

Kaynak: Duvar