Amine Demirtaş abisi tarafından işkenceyle öldürüldü

10 Ağustos 2016
Batman’da 18 yaşından küçük olan Amine Demirtaş, ailesi tarafından öldürüldü. Demirtaş, önce abisi tarafından tahta ve demir sopalarla dövülerek ardında vücuduna elektrik verilerek öldürüldü. Telefon şifresini vermeyi reddettiği için öldürüldü Cinayet nedeniyle gözaltına alınan Demirtaş’ın ağabeyi Kasım Demirtaş, cinayet suçunu itiraf ederek, Amine Demirtaş’ı katletme anını şöyle anlatı: “Kardeşim bizden habersiz telefon kullanıyordu. Telefonu şifreliydi. […]

Batman’da 18 yaşından küçük olan Amine Demirtaş, ailesi tarafından öldürüldü. Demirtaş, önce abisi tarafından tahta ve demir sopalarla dövülerek ardında vücuduna elektrik verilerek öldürüldü.

Telefon şifresini vermeyi reddettiği için öldürüldü

Cinayet nedeniyle gözaltına alınan Demirtaş’ın ağabeyi Kasım Demirtaş, cinayet suçunu itiraf ederek, Amine Demirtaş’ı katletme anını şöyle anlatı:

“Kardeşim bizden habersiz telefon kullanıyordu. Telefonu şifreliydi. Şifreyi vermemesi üzerine onu tahta ve demir sopalarla dövdüm. Ardından üzerine su döktüm ve ardından diz altlarına ve bacaklarına 5-6 kez elektrik verdim.”

Demirtaş’ın, annesi ve yengesi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken abisi Kasım Demirtaş ile babası M.D tutuklandı.

Kadın örgütleri eylemde

Batman’da bir grup kadın 2 Ağustos’ta ağabeyi tarafından işkenceyle öldürülen Amine Demirtaş’ın fotoğraflarının yer aldığı afişleri bilboardlara astı. Afişlerin üzerine, “Ben Amine Demirtaş ailem tarafından işkenceyle katledildim beni unutturmayınız” notu yazıldı.

3 günlük eylem kararı alan Batman’lı kadınlar dün Ahmet Kaya Halk Evi’nin önünde toplanarak Amine’nin ailesinin evinin önüne kadar yürüdü.

11 Ağustos’ta ise kentteki sivil toplum örgütleri, Yılmaz Güney Sineması önünde basın açıklaması gerçekleştirecek.

Kadın Cinayetleri Platformu dün sosyal medya hesaplarından çağrı yaparak “Tüm kadınları Amine kardeşimizin ölümüne sebep olan bu kadın düşmanlığına karşı mücadele etmeye çağırıyoruz!” dedi.

Sadece Temmuz ayında 17 kadın öldürüldü.

Ağustos’un ilk günlerinde ise Muğla’da Gökhan Günay adlı kişi, daha önce ayrılıp tekrar evlendiği eşi Gizem Günay’ı döverek öldürdü.