EBRD’den kadın girişimcilere mentorluk programı: Başvurmak için son 3 gün

13 Temmuz 2016
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası EBRD’nin ‘Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı’na başvuru süresi üç gün sonra bitiyor. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), kadınların iş dünyasına katılımını teşvik etmek için kadınlar tarafından yönetilen küçük ve orta ölçekli işletmelerle (KOBİ’ler) çalışıyor. Finansmandan danışmanlık desteğine, kadınların bir sonraki adımı atmak için ihtiyacı olan becerileri, bilgileri […]

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası EBRD’nin ‘Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı’na başvuru süresi üç gün sonra bitiyor.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), kadınların iş dünyasına katılımını teşvik etmek için kadınlar tarafından yönetilen küçük ve orta ölçekli işletmelerle (KOBİ’ler) çalışıyor. Finansmandan danışmanlık desteğine, kadınların bir sonraki adımı atmak için ihtiyacı olan becerileri, bilgileri ve kaynakları elde etmesine yardımcı oluyor.

Kadın işletmelerine; yerel bankalara sağlanan kredi fonları aracılığı ile finansman temin etme imkanı ve işletmelerinin daha rekabetçi olmasını sağlayacak danışmanlık destekleri sunuyor. Ayrıca, kadın girişimcilerin deneyimlerini paylaşması ve meslektaşlar olarak birbirlerinden öğrenebilmeleri için eğitim, mentorluk ve farklı alanlarda destekler sağlıyor.

Kimler için?

Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı, kadın işletmelerine, yani 250’den az çalışanı olan ve yıllık cirosu 50 milyon avrodan az veya toplam bilançosu 43 milyon avrodan az olan işletmelere yönelik. Bir işletmenin bu programa katılabilmesi için şirketin genel operasyonel yönetim sorumluluğunun bir kadının elinde olması gerekiyor. Kadın yönetici şirketin belli bir miktar ya da tüm hisselerinin sahibi de olabiliyor.

EBRD neredeyse her sektör ve endüstriden kadın işletmeleriyle çalışıyor. Ancak, bankacılık veya finansman hizmetleri, askeri ürünler veya hizmetler, kumar veya tütün ürünleri sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerle çalışmıyor.

Türkiye’deki paydaşları, Avrupa Birliği, Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu. Katılımcı bankalar ise Finansbank, Türk Ekonomi Bankası (TEB), Türkiye İş Bankası ve VakıfBank. Ayrıca Türkiye’de kadınların girişimciliğini teşvik etmek için TurkishWIN, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, KAGIDER, TESK ve Bölgesel Kalkınma Ajansları ile de yakın bir şekilde çalışılıyor.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız