Sinopale Gönüllü ve Stajyerlerini Arıyor!

2006 yılından beri Sinop’ta gerçekleştirilen Sinopale, Uluslararası Sinop Bienali’nin altıncısı için gönüllü ve stajyer başvuruları başladı. On yıldır, yerelde Sinopluların genelde ise Türkiyelilerin kendi yaşam alanlarını gelecek vizyonuna sahip olarak yeniden algılamaları ve ortak tarihsel belleklerini paylaşmaları amacıyla gerçekleştirilen Sinopale, Uluslararası Sinop Bienali’nin altıncısı bu yıl “Transposition/ Aktarma” başlığı altında 17 Temmuz’da başlayacak.  İmece usulü […]

2006 yılından beri Sinop’ta gerçekleştirilen Sinopale, Uluslararası Sinop Bienali’nin altıncısı için gönüllü ve stajyer başvuruları başladı.

On yıldır, yerelde Sinopluların genelde ise Türkiyelilerin kendi yaşam alanlarını gelecek vizyonuna sahip olarak yeniden algılamaları ve ortak tarihsel belleklerini paylaşmaları amacıyla gerçekleştirilen Sinopale, Uluslararası Sinop Bienali’nin altıncısı bu yıl “Transposition/ Aktarma” başlığı altında 17 Temmuz’da başlayacak. 

sinop bieaneli

İmece usulü sanat yapmak için bir araya gelen bir avuç insanın girişimleri ile başlayan bu organizasyon, şimdi 26 farklı ülkeden 300’e yakın sanatçının yer aldığı uluslararası bir sanat organizasyonuna dönüştü. Sinopale’nin bu yere gelmesinde en önemli rolü, şüphesiz, etkinliklere ellerinden geldiğince destek veren gönüllüler ve stajyerler üslendiler. Bu desteklerle, Sinop’ta insanların belki de önünden geçtiği ancak içine bir kez bile girmediği, şehrin atıl durumda olan mekanlarını sanat ile birleştirerek görünür hale getirdiler.

bienal

Şimdi ise Sinopale, bu yılki gönüllü ve stajyerleri için çağrı yapıyor. Bu organizasyonda imecenin bir ucundan tutmak isteyen Sinoplu gönüllüler “Sinop formunu”, şehir dışından gelmek isteyen gönüllüler ise “şehir dışı formunu” doldurarak başvurularını yapabilirler. Başvurmak isteyen stajyerler ise özgeçmişlerini ve motivasyon mektuplarını aşağıdaki iletişim adreslerinden birine gönderebilirler.

Görev tanımları ve daha fazla ayrıntı için; websitesini ziyaret edebilir veya sinopale@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.