Barış Anneleri yeniden müzakere istiyor

16 Kasım 2015
Barış Anneleri Meclisi, barış için müzakereler tekrar başlayana kadar her pazartesi günü 13.00-17.00 saatleri arasında Dolmabahce Sarayi önünde oturma eylemlerini sürdüreceklerini duyurdu.   Bakurpress’in haberine göre, İstanbul Barış Anneleri Meclisi, ‘Kürdistan’da halkın özyönetim talebine katliamlarla yanıt veren devlet yetkilileri ve AKP hükümetini’ Dolmabahçe Sarayı önünde yaptığı oturma eylemiyle protesto ediyor. ‘Ölümler dursun müzakere başlasın” ve […]

Barış Anneleri Meclisi, barış için müzakereler tekrar başlayana kadar her pazartesi günü 13.00-17.00 saatleri arasında Dolmabahce Sarayi önünde oturma eylemlerini sürdüreceklerini duyurdu.

 

Bakurpress’in haberine göre, İstanbul Barış Anneleri Meclisi, ‘Kürdistan’da halkın özyönetim talebine katliamlarla yanıt veren devlet yetkilileri ve AKP hükümetini’ Dolmabahçe Sarayı önünde yaptığı oturma eylemiyle protesto ediyor.

‘Ölümler dursun müzakere başlasın” ve ” Analar savaşa geçit vermeyecektir” pankartları açan anneler, “Başka yerde arama Kürtlerin muhatabı Öcalan”, “Barışa bir ses çift taraflı ateşkes” ve “Kadın şiddeti ideolojiktir özsavunma meşrudur” dövizlerini taşıdılar.

Anneler adına konuşan Behiye Duman, “Barış ortamı Saray’ın başkanlık sevdasına kurban edilmiştir” dedi. Duman, Öcalan ile görüşmeler tekrar başlayana kadar her Pazartesi günü 13.00-17.00 saatleri arasında oturma eylemleri gerçekleştireceklerini söyledi.