BoMoVu Hareket Ve Öğrenme İlilşkisi Üzerine Yürüttüğü Proje İçin Gönüllülerini Arıyor

BoMoVu, hareket ve öğrenme ilişkisi üzerine yürüteceği projede yer alacak dans ve basketbol etkinlikleri için gönüllüler arıyor!

BoMoVu, 2019-20 eğitim-öğretim yılında gerçekleşecek, çocukların öğrenme becerilerini kuvvetlendirecek ve iyi olma haline katkıda bulunacak, spor ve beden hareketinin araç olarak kullanılacağı projenin pilot çalışmasını Eğitim Reformu Girişimi’nin (ERG) yürütücülüğünde başlatıyor!

İstanbul’da iki farklı okulda, 8 ay boyunca, çocukların haftalık olarak katılacağı dans ve basketbol aktivitelerini destekleyecek gönüllüler arıyor.

Gönüllüler, BoMoVu’nun sosyal güçlendirme için spor ve beden hareketi programı çerçevesinde yürütülecek projede yer alan antrenörlere gönüllü destek vereceklerdir.

Kimler başvurabilir?

Üniversitelerin spor bilimleri/ güzel sanatlar fakültelerinde okumak, basketbol ve hip-hop’a ilgi duymak veya bu aktivitelerle uğraşmak, bundan zevk ve mutluluk duyarak bunu paylaşmayı amaç edinmek projede gönüllü olmanın ilk koşuludur. Gönüllülük başvurusu, ister amatör, ister profesyonel, antrenör veya hobi olarak bedensel aktivite yapan herkese açıktır.

Ekim 2019-Mayıs 2020 tarihleri arasında okullara hareket katmak için buradaki formu doldurabilirsiniz.

Proje süreci:

Projedeki aktiviteler, Ekim 2019- Haziran 2020 tarihleri arasında, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve ERG tarafından belirlenmiş, Kurtuluş ve Eyüp’te bulunan iki devlet okulunda, 8 ay boyunca kulüp etkinlikleri olarak uygulanacaktır. BoMoVu’nun gönüllülerle birlikte yürüteceği adımlar şu şekilde olacakt:

  1. Gönüllü Eğitimi & Tanışma: BoMoVu’nun uzman ekibinin; çocuk hakları, toplumsal cinsiyet, eleştirel pedagoji ve sosyal güçlenme gibi konularda geliştirdiği eğitimler, gönüllüler ve antrenörlerle paylaşılacak.
  2. Uygulama Okulları: Antrenörler, Kurtuluş ve Eyüp’te bulunan ortaokullarda gerçekleşecek kulüp etkinliklerinde gönüllüler ile birlikte yer alacaktır.
  3. Uygulama Süresi: 8 ay (Ekim 2019- Mayıs 2020) sürecek olan kulüp etkinlikleri, haftada bir kez, farklı iki okulda, iki aktivite (Hip-hop, Basketbol) olarak gerçekleştirilecektir.
  4. Takip: BoMoVu ekibi, tüm kulüp etkinliklerine katılarak, süreci gönüllülerle birlikte yürütmeye yarayan  bir iletişim ağı kuracaktır.
  5. Ücret: Gönüllülere, şehir içi ulaşım ve yemek masraflarını karşılayacağı düşünülen bir bütçe ayrılmıştır.

Proje nedir?

Proje, çocukların öğrenme becerisi ve iyi olma haline katkıda bulunmak için fiziksel aktivitelerini destekleyecek araçlar geliştirmek amacıyla uygulanacaktır. Beden eğitimi dersleri ve okul kulüplerini çeşitlendirecek olan programda, hip-hop ve basketbol gibi fiziksel aktiviteler aracılığıyla ortaokul öğrencilerinin bedenleriyle kurdukları ilişki güçlenecek; hareket özgürlüğü algılarının gelişimine katkı sunulacaktır.

Etiketler