Filistin’e Özgürlük Platformu ‘Vicdan Mahkemesi’ Kuruyor

Filistin’e Özgürlük Platformu, İsrail‘in soykırım suçlarını yargılamak üzere Vicdan Mahkemesi düzenleyecek. Simgesel nitelikteki uluslararası mahkemede incelenecek deliller, uzmanlar ve aktivistlerden oluşan 15 masa tarafından dosyalandı ve oluşturulan “Vicdan Heyeti”ne teslim edildi. 23 Mart’ta yapılacak etkinlikte heyet, 15 grubun hazırladığı İsrail’in suç dosyalarını dinleyecek ve kararını açıklayacak.

Filistin’e Özgürlük Platformu, çağrı metninde şunlar deniyor:

İsrail’in kasıtlı ve planlanmış bir soykırım gerçekleştirdiğini gösteren bu dosyalar, uzman hukukçulardan oluşan bir heyet rehberliğinde, ceza hukukun gerektirdiği şekilde; belgeleriyle, delilleriyle hazırlandı.

Vicdan Heyeti, mahkemede bu 15 masanın hazırladığı suç dosyalarını dinleyecek ve ardından kararını açıklayacak.

Amacımız, Güney Afrika’nın başlattığı yoldan ilerleyerek İsrail’in soykırım suçundan yargılanması için verilen küresel mücadeleyi güçlendirmek, bu yola bir taş daha eklemektir.”

Güney Afrika ve Filistin’den katılımcılar

Vicdan Mahkemesi’ne Filistinli tanıklar ve gazeteciler, Güney Afrika’nın Lahey başvurusunu yapan hukukçular, Gazze’den doktorlar, uluslararası alanda soykırım tartışması yapan akademisyenler ve dünya genelinden aktivistler  katılacak.

Etkinlikte ayrıca, Güney Afrika heyetinden Khaled Al-Shouli, Filistinli hukukçu Amjad Salfiti, soykırımın tanığı Dr. Ghassan Abu Sittah, DAAR Kültürel Miras Araştırmaları’ndan Sandi Hilal ve Alessandro Petti ile Jewish Voice for Peace adına konuşmalar yapılacak.

23 Mart

10.00 – 17.00

Taxim Hill Hotel

Canlı yayını buradan takip edebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Tüm Haberler