Sanat ve Sivil Toplumu Buluşturan SİYAH E-Dergi’nin İlk Sayısı Çıktı

Leyli Sanat Derneği, hem sivil toplum alanına hem de sanat dünyasına nitelikli, çeşitli ve kapsayıcı içeriklerini sunmak için SİYAH E-Dergi Projesi’ni başlattı. Proje, baş harfleriyle SİYAH'ı oluşturan sanat, ilham, yaşam, adalet, hak kavramlarıyla günümüz edebiyat, kültür ve sanat çalışmalarının sivil toplum ve gönüllü çalışmalar ile yeniden yoğrulmasına olanak sağlıyor.

Siyah E-Dergi; sanatçı ve/veya eser incelemeleri, sivil toplum kuruluşları ve faaliyetlerine dair paylaşımlar, podcast bölümleri, Leyli’den haberler, tarihte bugün, okurların eserlerini paylaştığı şiir, deneme, öykü, fotoğraf, dijital çizim, karikatür vb. türlerle oluşan serbest köşe gibi birçok bölümden oluşuyor.

Derginin genel yayın yönetmenliğini Zeynep Tosun ile birlikte üstlenen Seda Hatam Oghly derginin ilk sayısı ile ilgili heyecanını şu sözlerle paylaştı: “Siyah E-Dergi’yle ortaya koyduğumuz değerler; bugünle, bugünün sorunları ile birlikte hayata farklı bakış açıları geliştirmemize olanak sağlıyor. En önemlisi bu sorunlara çözüm ortaklığını birlikte yapıyoruz ve sadece edebiyat ve sanatla değil hak, adalet, yaşam ve ilham kavramlarını eksiltmeden çoğaltıyoruz. Bu heyecanımızın artarak devam etmesini arzu ediyorum. 8 Mart gibi kadının ve emeğin yüksek tondan işlendiği bu özel günde dergimizi okurlarla buluşturmanın heyecanını paylaşıyorum.” 

Leyli Sanat Derneği Kurucu Başkanı Ufuk Yeşil ise; Dayanışma ve gönüllülük bilinciyle hareket ettiğimiz bu serüvende çeşitli bakış açılarına ortak olarak herkese eşlik etmenin heyecanı içerisindeyim. Bu heyecana bir virgül atarak e-dergi yolculuğumuzda derneğimizde, gönüllülerimizle birlikte üretme aşkıyla yanıp tutuşan ve sesini duyurmak isteyen herkese kapımızın açık olduğunu paylaşmak istiyorum.” sözlerini ifade etti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yayınlanan SİYAH E-Dergi’nin ilk sayısına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Proje hakkında detaylı bilgi almak ve katkı sunmak için buraya tıklayınız.