SUYADER 2024 Gönüllü Başvuruları Başladı!

2018 yılından günümüze, sürdürülebilirliğin başlıca çevre alanında faaliyetler yürüten SUYADER (Sürdürülebilir Yaşam Derneği), gönüllülerini arıyor.

Seçim Neye Göre Yapılıyor?

Seçim yapılırken herhangi bir din, ırk ya da cinsiyete pozitif ayrımcılık yapılmıyor. Faaliyetler genel olarak Ankara ve İstanbul illerinde gerçekleştiği için Ankara ve İstanbul’dan başvuru yapan gönüllülere öncelik verilecektir. 

Başvuru süreci 2 aşamada gerçekleşiyor. Öncelikle başvuru formları ilgili ekip tarafından inceleniyor. Kişilerle kısa görüşmeler yapılıyor. Bu görüşmeler sırasında kişi hangi ekipte yer almak istiyorsa o ekibe yönelik bilgi ve tecrübelerini kullanabileceği bir süreç planlanıyor. Örneğin; eğitim ekibinde yer almak isteyen ve başvuru formunu özenle doldurmuş bir adayın belirlenen bir konuda 10 dakikalık sunumu dinleniyor. Son olarak her iki taraf da birbirine ve ekosisteme fayda sağlayabileceği konusunda hemfikir ise gönüllülük süreci başlıyor.

Gönüllü Olmak Bana Ne Kazandıracak?

Gönüllülük bireysel bir fayda beklemeksizin yürütülen bir süreçtir. Lakin, toplum için yapılan gönüllülük sürecinde gönüllülerin topluma daha faydalı bireyler olabilmesi için bir dizi bilgi ya da beceriyi kazanması gerekmektedir. 

  • SUYADER’de gönüllü olduğunuzda ekip için eğitimlere katılarak sürdürülebilir çevre konusunda eğitimler alacaksınız. 
  • Gönüllü ağı temsilciniz sayesinde resmi bir derneğin yönetiminde söz hakkınız olacak. 
  • Her ay sanatsal etkinliklere katılmanız için verilen maddi destekten faydalanarak şehrinizdeki istediğiniz sanatsal etkinliklere ücretsiz katılabileceksiniz. 
  • Ekibinizle çalışırken sürdürülebilir çevre ile ilgili bilgi sahibi olacaksınız. 
  • Mentörlük sürecine katılarak, çoğunluğu akademisyenlerden oluşan SUYADER üyelerinden mentörlük alacaksınız.
  • Proje ve organizasyonlar sürecinde aktif rol alacaksınız.

Nasıl Başvurabilirim?

Başvuru formu için tıklayınız.

Formu 18 Şubat 23:59’a kadar doldurabilirsin.

Tüm sorularınız için info@suyader.org.tr adresiyle iletişime geçebilirsiniz.