SisterLab Kadın Yazılımcıları DevOps Akademi’ye Davet Ediyor

SistersLab tarafından yürütülen Ada Lovelace Akademi: Kadın Yazılımcıların Mentorluk ve Eğitimler Aracılığıyla Güçlendirilmesi Projesi kapsamında 2. Akademi olan DevOps Akademisi'nin başvuruları açıldı.

Ada Lovelace Akademi: Kadın Yazılımcıların Mentorluk ve Eğitimler Aracılığı ile Güçlendirilmesi Projesi; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliğinde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Vakfı tarafından yürütülen Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi Hibe Programı kapsamında, Sabancı Vakfı’nın mali katkısı ile gerçekleştirilmektedir.

Proje ile ne eğitimde ne istihdamda(NEET) 22-29 yaş arası, üniversitelerin mühendislik bölümlerinden mezun olan kadınlara teknik ve destekleyici eğitimlerle Veri Bilimi, DevOps, Siber Güvenlik ve UI/UX alanlarında verilecek akademiler ve mentorluk görüşmeleri ile yetkinliklerinin artırılmasını destekleyerek iş gücüne katılımlarını artırmak hedeflenmektedir.

Devops Akademisine Kimler Başvurabilir?
  • Mühendislik bölümlerinden mezun,
  • Çalışmayan,
  • Veri bilimi alanında kariyer planlayan,
  • 22-29 yaş arası kadınlar.
Katılım Şartları
  • Akademinin tüm faaliyetleri online, canlı olarak Zoom üzerinden ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir.
  • Akademi 9 Şubat 2024 – 19 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşecektir.
  • Cumartesi günü 5 saat, Pazar 5 saat sürecek derslere %90 oranında devam göstermesi gerekmektedir. Aksi takdirde katılımcılar iş fırsatlarının sunulacağı istihdam süreçlerine katılamayacak, belge alma haklarını kaybedeceklerdir.

İlk aşamayı geçen adaylar Zoom üzerinden mülakat aşaması için bilgilendirme maili alacaktır. 7 Şubat Çarşamba günü ilk aşama sonucunu içeren mailler iletilecektir. Bu nedenle lütfen ilgili tarihte spam dahil mail kutunuzu aktif bir şekilde kontrol ediniz.

Son başvuru tarihi: 31 Ocak Çarşamba, 23.59

Sorularınız için adalovelaceakademi@sisterslab.org adresine mail atabilirsiniz.

Başvuru için buraya tıklayınız.